„Пълна метаморфоза“ с дизайнерката Мира Бъчварова

Снимка: https://www.mirabachvarova.com

„Пълна метаморфоза“ с дизайнерката Мира Бъчварова

Снимка: https://www.mirabachvarova.com
Сподели

Може би всяка жена си е мечтала поне веднъж в живота да може да има кръстницата на Пепеляшка, която да превърне нейната тиква в каляска, а скъсаната дреха в красива и изискана рокля. В една такава вълшебница се превръща дизайнерката Мира Бъчварова. Нейната „Пълна метаморфоза“ показва едно ново лице на твоята същност, което може би не си подозирал, че притежаваш.

Мира е дизайнер, художник, пърформър, костюмограф.

С богато въображение и четка в едната ръка и игла в другата може да сътвори чудо. Казва, че:

Когато ме връхлети вдъхновението веднага трябва да седна да творя. Може да е през нощта докато спя, ставам и започвам да работя. Така беше и с „Пълна метаморфоза“. Събудих се, реших, че трябва да направя този проект. Започнах първо с платното за снимки, на което трябваше да снимам дамите „преди и след“. Имах бяло платно, стена за снимки. Взех бои и започнах да импровизирам. Обикновено, когато рисувам цялата се омазвам в боя и този път стана така.“

Снимка: https://www.mirabachvarova.com

А какво представлява пълната метаморфоза? –

Всяка дама може да посети ателието на Мира,

в което да се срещне с нейните авторски облекла, тъкани, на които са принтирани нейни картини, екстрaвагантни решения, смели комбинации и дрехи, в които има душа, заедно с Мира, избирате най-подходящото облекло за вашата пълна промяна. Правите си снимки на стената преди промяната. След това обличате новото облекло, спрямо него Мира избира и нова коса и прическа, с която да Ви премени. Важно е да отидете нагримирани, и ако Мира прецени може да добави няколко последни щрихи към вашия грим. И имате нова визия за секунди.

Мира обича да вдъхва живот на дрехите и да бъде новатор. Често казвам, че и

дизайнерите на Лейди Гага биха завидели

на нестихващия ѝ творчески ентусиазъм. Преди две години за първи път у нас театрални костюми се качиха на подиума на Sofia Fashion Week. Това бяха костюмите на Мира за представлението „Алиса в страната на чудесата“ на театър „Възраждане“.

Снимка: Мира Бъчварова
Последните ѝ две изложби – „God save the art“и „Великолепното изкуство“

бяха съпътствани с художествено- модни пърформанси, които се измислят специално за събитията и никога повече не се повтарят. Като на изложбата „Великолепното изкуство“ за около 10 минути Мира нарисува картина пред публиката, докато модели дефилираха в нейни облекла и оживяваха сред картините подредени в експозицията. Любимите теми, по които рисува са конете, като нестихваща енергия на свободата, както тя ги определя. Обича да рисува и африкански теми, защото е живяла там известно време. Също вдъхновение за нея е и малкият ѝ домашен любимец – Карла.

Снимка:https://www.mirabachvarova.com
Мира Бъчварова е член на Съюза на Българските художници.

Завършила е Националната художествена академия „Николай Павлович“ – София, специалност „Художествено и пространствено оформление“ при проф. Лозанов и проф. Йонов 2000 г. Средното си образование завършва в Техникум по облекло и дизайн „Вела Благоева“, специалност „Технолог на облеклото“. След дългогодишен професионален опит в сферата на модата, фотографията, модния дизайн, видео клипове, филми, телевизионни предавания, преобразяването на редица изпълнители и актьори, Мира Бъчварова прави дни на „Отворени врати в „Дизайнерско студио – Мира Бъчварова“.

Актуално