Супермодели от 90-те дефилираха на ревюто на „Роберто Кавали“

Снимка: Iodonna Italia

Супермодели от 90-те дефилираха на ревюто на „Роберто Кавали“

Снимка: Iodonna Italia
Сподели

Супермодели от 90-те години на миналия век и началото на новото хилядолетие, сред които Ева Херцигова, Джоан Смолс и Алекс Уек, дефилираха на ревюто на италианската модна къща Роберто Кавали по време на Седмицата на модата в Милано, предават Асошиейтед прес и БТА. Те бяха облечени във

винтидж рокли в знак на почит към покойния дизайнер.

На финала дизайнерът на модна къща „Роберто Кавали“ Фаусто Пулизи покани от първия ред бившата съпруга на дизайнера –  Ева Кавали, а супермоделите я прегърнаха. Рамо до рамо те се разходиха зад кулисите, облечени в архивни тоалети с отличителните белези на покойния дизайнер – ярки асиметрични рокли с животински щампи, цепки, черна кожа, шифон и пера.

Десетки години в италианската модна индустрия властва минимализмът. Кавали трябва да чака близо четвърт век, за да стигне до върха. Междувременно работи във все същата максималистична посока и не се отказва от веруюто си.

„Щом е мода, значи трябва да бъде лудост – иначе не е мода“. Днес – в ерата на окрупняването под шапката на големите групи за луксозни стоки, подобно отстояване на естетически позиции изглежда почти невероятно.

Снимка: Grazia Italia

Милано даде старт на Седмица на модата, на която са представени тенденциите в дамската мода за сезона пролет-лято 2025 г. Дизайнерите се насочват към неутралните и приглушените тонове за следващото лято. „Хюго Бос“ обнови своята запазена марка костюми с по-спокойна, дори деконструирана визия. „Антонио Марас“ създаде весели силуети, които напомнят за 50-те години на миналия век. Една епоха, която отдавна е представяна като забавна и безгрижна. А „Роберто Кавали“ заложи на памучни рокли в бяло, слонова кост и екрю, преди да избухне в ярки нюанси.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас