Утре започва Седмицата на модата в Париж

Снимка: People Magazine

Утре започва Седмицата на модата в Париж

Снимка: People Magazine
Сподели

От утре, 26 февруари Париж става официалната столица на модата и ще

приветства колекциите за есента и зимата на световните брандове.

Предложенията на „Диор“, „Шанел“, „Ермес“ и още чуждестранни брандове ще направят своите дефилета пред ценителите на добрия вкус. В допълнение към тях ще се включат още марки и независими дизайнери, част от които от Украйна. За голяма част от тях Седмицата на модата в Париж ще бъде

трамплин и възможност да бъдат забелязани.

Целият период обещава много интензивна програма – поне 71 дефилета и 38 презентации на колекции. Различни локации в цял Париж ще бъдат домакини на събитието, обяви Федерацията за висша мода и за мода.

„Диор“ открива с бал във вторник, следван от „Сен Лоран“. В сряда дългоочакваната колекция на Даниъл Роузбъри за „Скиапарели“ ще бъде представена на

място, което все още се пази в тайна.
Снимка: Fashionista

„Балмен“ ще представи дамската си линия в момент, когато ще започне и делото срещу обвинените за кражбата на 50 модела от колекцията на Оливие Рустен за бранда през септември м.г.  „Мюглер“ се завръща с шоу в неделя.

На 4 март студио „Пиер Карден“ ще представи шоу, вдъхновено от космическия проект „Коперник“, с

потапяне в „непознатото в света на океана“,

каза за АФП директорът на студиото Родриго Басиликати-Карден.

Няколко часа след дефилето на „Шанел“ Седмицата на модата ще бъде закрита от „Луи Вюитон“ във вторник с шоуто, дирижирано от дизайнера Никола Гескиер, който ще отпразнува 10 години начело на модните линии за модния конгломерат Ел Ве Ем Аш (LVMH).

Няколко изгряващи международни дизайнери са избрани за Седмицата на модата в Париж – сестрите Олсен от The Row, австралийските дизайнерки от Zimmermann, както и колекцията на японския бранд Mame Kurogouchi.

Снимка: The Wall Strett Journal

Украинските дизайнери ще бъдат подкрепени с поредица от инициативи – от платформата Ангел за модата до колектив от стилистки, които ще организират шоурум в Париж в петък.

Актуално

Избрано за вас