Вдъхват нов живот на булчинската рокля на принцеса Даяна

Снимка: SAMIR HUSSEIN/WIREIMAGE; HULTON-DEUTSCH COLLECTION/CORBIS/CORBIS VIA GETTY IMAGES

Вдъхват нов живот на булчинската рокля на принцеса Даяна

Снимка: SAMIR HUSSEIN/WIREIMAGE; HULTON-DEUTSCH COLLECTION/CORBIS/CORBIS VIA GETTY IMAGES
Сподели

Нов живот ще бъде вдъхнат на булчинската рокля на покойната принцеса Даяна. Преди четири десетилетия тя казва „Да“ на принц Чарлз в приказното творение на дизайнерите Дейвид и Елизабет Емануел.

Пред изданието Brides Елизабет разказа, че по онова време кралското семейство не е имало конкретна визия за сватбената рокля на принцесата. Поради тази причина дизайнерката е предложила редица идеи, от които бъдещата булка да избира.

„Чакахме отговора в продължение на цяла вечност, а след това усмивките се появиха“, споделя Елизабет.

„Знаехме, че сватбата ще бъде в църквата „Сейнт Пол“, а тя е огромна отвътре. Искахме роклята да се откроява. Искахме да накараме Даяна да изглежда като приказна принцеса„, спомня си тя.

Години по-късно дизайнерката е решена да пресъздаде сватбената рокля, правейки я в по-съвременен вариант.

„Ако трябва да се върна назад във времето, не бих променила абсолютно нищо в роклята. Но сега, от дистанцията на изминалите години, виждам толкова много възможности да я променя леко, да я разкрася. Да създам

съвременна интерпретация на класиката“,

сподели тя, цитирана от dir.bg.

По нейни думи новото творение ще е нещо като продължение, както е при касовите филми и кино продукции.

През целия си живот, а и след смъртта си принцеса Даяна се слави не само със своята благотворителна дейност, но и със своя стил.

Така например неин червен пуловер с причудлива овча шарка на марката „Warm and Wonderful“ е продаден за над 1 млн. долара. Лейди Даяна Спенсър носи пуловера през юни 1981 г. на мач по поло, където наблюдава състезанието на годеника си принц Чарлз. Коментаторите твърдят, че плетеният десен, изобразяващ една черна овца сред много бели, е „дръзко подмятане от страна на Даяна за това как тя се възприема в кралското семейство – странната“, пише BBC.

Актуално

Избрано за вас