Как да се погрижите за косата през пролетта

Как да се погрижите за косата през пролетта

Сподели

С идването на пролетта и последващото повишаване на температурата, косата ви ще има нужда от особено внимание, за да разцъфне, подобно на всички в природата. Със скока на температурите навън можем да приложим няколко трика, с които

да се освободим от досадните шапки, криещи несъвършенствата

През зимата, косата е станала по-тънка и чуплива. Склонна е към дехидратация и загуба на естествения си блясък. Предлагаме ви няколко решения, с които може да преродите косата си.

Ограничете използването на горещи маши или преси

Опитайте да се разделите за малко с горещите маши или преси. Пролетта е чудесен сезон да оставите косата си по-естествена, с по-малко третиране. Ако решите да я изправяте, използвайте спрей за топлинна защита, преди да приложите каквато и да е топлина, за да предотвратите увреждане. Можете също така да си вземете слънцезащитен лак за коса, за да предпазите къдриците от слънцето и UV лъчите.

Сушете мократа коса на въздух

Сешоарът също е уред, от който косата може да си почине през пролетта. Оставете я да изсъхне естествено и вижте колко приятни ще се изненадите.

Посетете стилиста си

Редовното подстригване на косата е чудесен начин да си гарантирате, че краищата й ще остават във форма. Вашият фризьор може да премахне всякакви накъсвания или цъфнали краища от зимата или да ви предложи изцяло нов външен вид за новия сезон.

Кажете „сбогом“ на къдренето

Топлината и влагата от пролетта често причиняват и увеличено накъдряне. Това може би не за всички, е желан ефект. Може да се справите с проблема, като използвате серум против къдрене. Нанасянето на серум върху влажна коса ще помогне за задържане на влагата. Що се отнася до стилизирането, по-леките гелове, стилизиращи кремове и мусове са страхотни идеи за пролетта. Когато избирате мус, вземете такъв с полимер или съполимери, които ще погрият нежно косата ви и ще се справят с влагата.

Ежедневна грижа

Поддържането на косата през пролетта е особено важно, ако тя е по-суха. Инвестирайте в балсам с допълнителна хидратация. Ако косата ви започне да изглежда отпусната или по-мазна, сменете я с протеинов балсам .

Актуално

Избрано за вас