Знаете ли каква е формата на лицето ви?

Снимка: Getty images

Знаете ли каква е формата на лицето ви?

Снимка: Getty images
Сподели

Всеки от нас е уникален по отношение на своите индивидуални външни белези, а лицето – то е нашата визитна картичка пред света. Очите, брадичката, усмивката, косата са не само нашия път към вселената на красотата, а и обект на задълбочен анализ от специалисти. В тази статия ще разкрием тайните на различните форми на лицето и ще дадем съвети как да подчертаете най-добрите си черти в персонализирана визия като холивудска знаменитост.

Снимка: Getty images
Как да определите формата на лицето си?

Най-добрият начин да определите формата на лицето си е като сравните дължината с неговата ширина, пишат от Byrdie. За да направите това, следвайте следните стъпки:

  • С помощта на линийка измерете разстоянието от центъра на линията на косата до долната част на брадичката. Това ще бъде дължината.
  • След това измерете ширината (отдясно наляво).
  • Можете също така да определите широчината на челюстта и скулите , като измерите поотделно всяка буза.
Кои са най-често срещаните форми на лицето?
Сърцевидна
Снимка: Getty images

Ако брадичката ви е заострена, а челото е най-широката част от лицето ви, имате сърцевидна форма на лицето. Тази форма на лицето изглежда чудесно с бретон и средно дълга до дълга коса.

Знаменитости с вашата форма на лицето: Рийз Уидърспун, Клоуи Грейс Мориц, Сидни Суини, Стефани Хсу

Най-добрите прически: Препоръчват се прически, които създават оптическа широчина по линията на челюстта. Това включва страничен бретон, такъв, който повдига веждите, пикси, дълга коса , за да се осигури баланс на формата на лицето. Опитвайте да избягвате стилове, които подчертават ширината на челото или скулите, добавят стилисти.

Квадратна

Ако имате квадратна форма и линията на челюстта ви е леко наклонена с минимална извивка, то лицето ви е почти толкова широко, колкото е дълго. С други думи, ако измерите разстоянието от ръба на слепоочието до горната част на мястото, където започва линията на челюстта ви, ще установите, че то е приблизително същото като разстоянието от лявата до дясната ви челюст.

Знаменитости с вашата форма на лицето: Ема Маки, Анджелина Джоли, Меган Тийнейджър, Марго Роби

Най-добрите прически:  Най-подходящи са прическите, които са по-обемни отстрани и омекотяват краищата. Помислете за странично разрошени бретони, които ще придадат стил и небрежност на вашата визия.

Кръгла
Снимка: Getty images

Кръглото лице е като квадратното, но с по-меки ъгли. Страните на лицето леко се извиват навън, вместо да са изправени. Брадичката ви е заоблена, а скулите са най-широката част.

Знаменитости с вашата форма на лицето: Селена Гомес, Джема Чан, Киърси Клемънс, Мадисън Бейли

Най-добрите прически: За кръгло лице са подходящи дълги кичури, меки, обрамчващи лицето пластове и дълъг бретон. Прическа със силно изразен ъглов фронт и добавяне на височина ще спомогне за издължаване на лицето, смятат мнение специалисти. Най-добре е да оставите косата си пусната и да избягвате да я прибирате зад ушите.

Диамант
Снимка: Steve Granitz/FilmMagic/Getty Images

Ако някой начертае линии, свързващи пътя на косата ви със скулите надолу към брадичката, ще се получи диамант – оттам идва и името на формата на лицето ви. Диамантените лица имат заострени брадички и високи скули. Основната разлика между ромбовидното и сърцевидното лице е линията на косата. Ако имате ромбовидно лице, линията на косата ви ще бъде по-тясна.

Знаменитости с вашата форма на лицето: Дженифър Лопес, Ашли Греъм, Чарли Д’Амелио, Зоуи Кравиц

Най-добрите ви прически: Леките кичури и дължината на косата ще помогнат да се смекчат ъглите на диамантеното лице, но избягвайте прически, които привличат погледа или подчертават челюстната линия. Ако искате да оформите ромбовидното си лице, опитайте със странично разрошени бретони или пък направете прическа с конска опашка.

Овална
Фотокредит: MASON POOLE

Хората с овални лица имат чело, което е само малко по-широко от извитата им брадичка. Представете си яйце, обърнато с главата надолу. Ако имате високо чело, скулите ви са най-широката част от лицето ви и лицето ви е по-дълго, отколкото широко, попадате в списъка на хората с овални лица.

Знаменитости с вашата форма на лицето: Бионсе, Джису, Теса Томпсън, Ким Кардашиян

Най-добрите ви прически: Най-хубавото при овалното лице е, че тази форма може да се съчетае с почти всякакъв стил – от ъгловати боб прически до дълги и лежерни къдрици. Нужно е да избягвате „прекалено големия обем , тъй като това може да направи тази форма по-продълговата.

Продълговата
Снимка: Getty images

Правоъгълните лица понякога се наричат продълговати и са подобни на квадратните, но са по-дълги, отколкото широки. Челото, бузите и линията на челюстта са с приблизително еднаква ширина, а брадичката ви има много лека извивка.

Знаменитости с вашата форма на лицето: Белла Хадид, Джоан Смолс, Алекса Чънг, Райли Кьоф.

Най-добрите ви прически: За хората с правоъгълно лице е ключово е да се създаде обем от ушите нагоре. Нежните къдрици, дългите, обрамчващи лицето пластове и боб прическата с дължина до брадичката са най-добрият избор, докато „плоските, прави коси трябва да се избягват. Трябва да се внимава, защото по-късите прически могат да придадат мъжественост на тази форма.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас