Сдобийте се със сочни и плътни устни с няколко лесни трика

Снимка: Pixabay

Сдобийте се със сочни и плътни устни с няколко лесни трика

Снимка: Pixabay
Сподели

Не може да се отрече, че червилото е ключов „аксесоар“ за красотата на всяка една дама. То подчерта нашите устни и усмивката ни, а ако изберем правилния тон – и загара на кожата ни.

Както при всеки един козметичен продукт, така и тук обаче трябва да внимаваме, защото лошо нанесеното червило може да обърка целия процес по разкрасяване. Неясно очертаване на контура, неподходящ цвят или изсушава формула. Това са само някои от малките неудобства, които могат да ни накарат да се откажем от използването на този известен продукт.

За щастие, социалните мрежи са пълни със съвети и препоръки как да избираме, нанасяме и използваме максимално добре едно червило. Кой обаче е най-новият от тях? Известната гримьорка Лиза Елдридж споделя в своя профил в TikTok своята техника за „повдигане на устните“ с грим.

@lisaeldridgemakeup My Lip Lift Hack 💄 *LIPS – TRUE VELVET LIP COLOUR IN: ❤️Velvet Dragon ♥️Velvet Ribbon (B&A) #LisaEldridge #makeuptutorial #summermakeup #redlips #makeup #beauty #LisaEldridgeMakeup #liplift ♬ the boy is mine – Ariana Grande

Три стъпки за оформянето на перфектни устни

Върху чисти и хидратирани устни специалистът започва с нанасяне на малко коректор с четка във външните ъгли. Двете линии, които се издигат нагоре, очертават устата и не позволяват на червилото да навлезе в ъгълчетата на устата.

След това гримьорът нанася червено червило с малка четка, а после очертава устните с молив в същия цвят. Накрая остава само да се разнесе коректорът нагоре с малка четка и да се добави слой червило за тези, които искат малко повече интензивност.

Домашна рецепта

Предлагаме ти още един трик от Космополитън за лятото: Сенки за очи + балсам за устни = ново червило.

Ако имаш сенки за очи, чийто цвят би изглеждал чудесно върху устните ти? Можеш лесно да си направиш домашно червило.

Най-лесният начин е да нанесеш плътен слой балсам за устни и да го покриеш със сенки за очи, използвайки четка. По-сложният метод включва изрязване на малко парче от балсама, смачкването му с лъжица и добавянето на натрошените сенки за очи. Нанесете получената смес с пръст или четка.

Трикът не работи по обратния начин. Никога не използвайте молив за устни или червило, за да разкрасите очите си. Някои пигменти могат да доведат до алергични реакции.

Актуално

Избрано за вас