Тенденции в прическите за лято 2023: балерински кок и къса черта

Фотокредит: bescene/Instagram

Тенденции в прическите за лято 2023: балерински кок и къса черта

Фотокредит: bescene/Instagram
Сподели

От бохемски вълни до балерински кокове: тенденциите за прически за лято 2023 г. включват набор от гъвкави стилове, които не само помагат да победите жегата, но и прегръщат елементите на по-топлия сезон. 

Ако на дневен ред за вас е смяна на цвета,

спецовете препоръчват през следващите няколко месеца брюнетките да вмъкнат нюанс на червено, докато блондинките могат да заложат на по-ледени, пепелни нюанси.

Как трябва да стилизираме косата си, за да сме в крачка с модата, споделят стилистите на знаменитости Сали Хершбергер и Джен Аткин през Harpers Bazaar.

Фотокредит: Instagram @cwoodhair
Балерински кок

Прибирането на косата ви на кок през летните месеци може да изглежда като безсмислено нещо, но тази сезонна тенденция за излъскан балерински кок извежда охлаждащата визия на ново ниво. „Кокът работи за всички типове коса“, казва Хершбергер. „Това е силен външен вид, който е готин и полиран.“

Фотокредит: nikitaat
Вълни и спирали

Стилистът на знаменитости Лейси Редуей споделя, че спираловидната тенденция предлага модерен поглед към класически винтидж прически. 

Фотокредит: Instagram @aikafloreshair
Несъвършени вълни

Какво е новото в оформянето на косата на вълни? Според звездния фризьор Джен Аткин този сезон е свързан с „извити, несъвършени вълни в косата, които имат усещане за неоформена текстура.“ Тя добавя, че външният вид напомня за началото на 2000-та, което напомня за тенденцията на епохата за безпроблемна прическа. „Видяхме много естествена, в стил „току що се събудих“ текстура“, казва Аткин. 

Фотокредит: jihannah_com\Instagram
Къса черта

Оформянето на косата на строга къса черта зариби стилистите и женската част от човечеството през пролетта, но ще доминира като тренд и през лятото. 

Харесва ми, че хората избират нещо свежо тази година“, продължава Аткин. „След няколко години, в които много хора са израствали косите си, това е забавно и освежаващо. Този стил изглежда страхотно, без да прави прекалено много.

Фотокредит: hiussalipiilo/Instagram
Студена блондинка

Докато платиненото русо изживя своя момент, тенденцията за хладен цвят на русото започва да набира скорост. 

Фотокредит: The Memo
Разрошена прическа от 90-те

Точно като модните тенденци, това, което е популярно в красотата, също е циклично. Ето защо не е изненадващо, че рошавата прическа от 90-те се завръща по основен начин това лято. Рошавият кок се отличава с разпуснати кичури и достатъчна височина и предлага ретро вид. 

Актуално

Избрано за вас