На море с бебе: Какви грешки не бива да допускаме?

Снимка: Pixabay

На море с бебе: Какви грешки не бива да допускаме?

Снимка: Pixabay
Сподели

Горещото време може да се окаже сериозно предизвикателство, ако у дома имате новородено. Кой е най-подходящият период да заведете своето бебе на море? А какво се случва с храненето и хидратацията им през топлите месеци. Отговор на тези и още много важни въпроси ще научите още днес.

Пазете ги от слънцето

Кожата на всички бебета под 6 месеца, независимо от етническата им принадлежност, съдържа твърде малко меланин, за да осигури защита от слънцето. Те изобщо не трябва да се излагат на слънце, така че не е препоръчително да ги водите на море. Когато все пак ги изкарвате на разходка  в детската количка, прикрепете към нея чадър или сенник, за да има добра вентилация. Никога не покривайте количката с одеяло или кърпа, които могат да направят пространството много горещо.

Как да поддържаме бебето хидратирано?

Ако бебето ви е на възраст под шест месеца, то не се нуждае от допълнителна вода в горещо време. Вероятно то просто ще иска да се храни по-често. Производството на кърма се адаптира към горещините, което означава, че напълно кърмените или комбинирано хранените бебета ще получават достатъчно течности. На бебета над шест месеца можете да предлагате глътки вода между храненията, пише nct.org.uk.

Снимка: Pixabay
Стайна температура

Попитайте всеки нов родител и той ще ви каже колко много се притеснява за температурата в стаята на бебето. Идеалните градуси са  между 16°C и 20°C. През деня дръжте завесите или щорите затворени, отваряйте вратите и прозорците и дори поставете вентилатор в стаята, за да циркулира въздухът. Не оставяйте вентилатор, когато бебето заспи, тъй като това може да представлява опасност.

Бебешки летни дрехи

Бебето ви се е родило в разгара на лятото и разполагате с купища нови дрешки, благодарение на щедри приятели и семейство? Истината е, че единственото, от което бебето ви наистина се нуждае в момента, е памперсът му. Дори и за сън – жилетка или само пелена са подходящи в най-горещите нощи.

Снимка: Pixabay
Бебеносене

Може би искате да опитате да носите бебето си чрез някой от артикулите, предлагани на пазара? Изберете такъв, изработен от лек найлон, а не от дебела материя.

И след всички тези забрани и съвети идва моментът, в който ще отговорим на един не по-малко важен въпрос – как можете да забавлявате своето бебе в горещините. Най-обикновените неща биха могли да направят новороденото изключително щастливо. Сложете го в количката и излезте на приятна разходка, когато се разхлади или просто постойте в градината и го позабавлявайте с любима играчка.

Актуално