Мила Роберт: Живея в своя собствен свят и съм благодарна всеки ден

Мила Роберт: Живея в своя собствен свят и съм благодарна всеки ден

Сподели
  • Новата ѝ песен „Ме4ка“ ще бъде част от предстоящия албум „Сърце“.
  • Вслушва се в критиките само, ако са градивни.
  • Описва човека до себе си като добър, умен и „скрита лимонка“.
  • Отказва се от театъра, защото смята, че там има всичко друго, но не и свобода.

Тя е с невероятно щур, забавен и различен стил. През последните години смело потъпква всички стереотипи и привлича вниманието на публиката като един от младите таланти на българската музикална сцена. Играе по своите правила. Всеки, който се е докоснал до нея забелязва зад слънчевата ѝ усмивка амбициозно сърце, изградено от любов към изкуството.

Въпреки че завършва НАТФИЗ с актьорско майсторство, Мила Роберт избира музиката.

Наскоро излезе и новият ѝ сингъл „Ме4ка“, който ще намери място в предстоящия ѝ албум „Сърце“, а в следващите редове си говорим подробно за него. Никога не знаеш какво следва при Мила и това я прави един от най-колоритните образи. Забавният ѝ подход към живота пък я превръща не само в любимка на публиката, но и вдъхновение за всички, които искат да следват мечтите си. В света на Мила Роберт никога не е скучно, затова днес те пренасяме в него.

– Здравейте, Мила! Как върви вашето лято и къде ви заварват нашите въпроси?
– Здравейте. В дъждовна Варна съм, на балкона, със суичър. Много ми е уютно, почивам си от жегата. Малко ми е хладно на краката, даже.

– Преди дни излезе новата ви песен „Me4ка“, която предстои да влезе в предстоящия ви албум „Сърце“. Какво ви вдъхнови за създаването ѝ?
– Като повечето ми песни и „Ме4ка“ е изпратена отгоре. Първо получих припев през месец октомври, който не беше насочен към определен човек, после през април разбрах за кого се е изписала и я дописах.

– Разкажете ни как преминаха снимките на видеото – колко време продължиха и случи ли се нещо интересно по време на тях?
Снимките продължиха два дни в Радва. Почти не спахме, снимахме до дупка. Доста трудно ми беше да се въртя на пилона след 15 часа снимки и 3 часа сън, но по някаква магия, всичко беше наред.

– Споделяте, че си ходила на pole dance половин година, за да се подготвите за видеоклипа на „Me4ка“. Ваша ли беше идеята за това да танцувате на пилон и ще продължите ли с тренировките и занапред? 
– Всъщност бяха 2-3 месеца.

Моя е идеята, харесва ми героинята от този албум да е пол денсърка

За радост, моята приятелка и мениджър Злати ме прати в най-точните ръце на Pole Sport Dance Studio, така че те успяха да ме запалят и научат максимално качествено за малкото време, което имахме.

– Освен изпълнителка сте и автор на музика. Сама пишете текстовете на песните си. Винаги ли те са преживяни и вдъхновени от лична история или има и щипка фантазия?
– Винаги трябва да има нещо, което ме вълнува и с което се асоциирам, иначе не тръгва. После украсявам, разбира се.

– „Ме4ка“ и „Покемон“ са в доста по-различно звучене от предишните ви парчета, как бяха приети от публиката ти?
– За радост, повечето хора разбират какво имам предвид и се кефят. Има и проблеми, разбира се.

Баща ми хич не се кефи, заведения с които съм работила преди ме зачеркнаха

но най-важните хора са с мен и се кефят. Даже за първи път влязох в музикални телевизии, така че съм страшно благодарна.

– Появиха се новини, че с тях залитате към поп-фолка. Бихте ли влязла в този жанр?
– Всичко е всичко. И трамвай бих карала, ако това ми се доправи един ден. Тея етикети много ме отегчават вече, само пречат.

– През последните години работите със страхотни музиканти, като група „Молец“ и Тино, например. Какво трябва да притежава един ваш колега, за да „кликнете“ и да създадете колаборация?
– Всичко май е до Вселенски тайминг. Има нещо много вълнуващо в началото на едно приятелство между артисти и мисля, че това създава хубавата колаборация. Уважение и вълнение.

Мила Роберт и група „Молец“

– Завършила сте актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, кое ви накара да се занимавате с музика, а не с актьорско майсторство?
– Вечната ми борба за свобода.

В театъра има всичко, но не и свобода

– Някои ваши колеги са разказвали как денонощно са били в НАТФИЗ и почти са живяли там. И при вас ли беше така?
– Да, реално имаше нещо уютно. Ако истински гориш за театъра, може би е приятно. От 10 ч. (понякога и от по-рано) до 22 ч. (понякога и до по-късно) бяхме там.

– Какво дете беше Мила Роберт?
– Маймунка, все катереща се, пееща, но и много мълчалива на моменти. В собствен си свят.

– Какво си спомняте от първата ви публична изява?
– Втори клас, училищен мюзикъл „Ний сме медузките“ или нещо такова. Супер правилно го почувствах.

– Определяте се като „странна“ и „различна“. Как се справяте с критиките, защото сякаш на една голяма част от хората продължава да им бъде трудно да приемат различното?
– Живея си в своя собствен свят и съм благодарна всеки ден. В критики се вслушвам, ако са градивни. Ако са просто от първичност и консерватизъм – не ме вълнуват особено.

Фото кредит: Иван Христов

– Как балансирате между личния живот и професионалните ангажименти?
– Трудно запазвам спокойствие. Уча се всеки ден на баланс, да си пазя енергията, да имам време за всичко. Не е лесно, ама който както си го направи.

– В едно от последните ви интервюта споделихте, че сте влюбена. Какво можете да ни издадете за човека в живота ви и за вашето запознанство?
– Много сладък, скрита лимонка, много смешен, но най-вече – умен и добър.

Има много интересен ум.

Приличаме си по много неща, но и нямаме нищо общо за други.

– Кога да очакваме новия ви албум „Сърце“? Издай те ни малко за него. 
– Ооо, иска ми се да стане, когато го искам да стане, но няма да казвам, защото е Божа работа. Ще е по-добър от „Еготрип“, само това е сигурно.

– Ще ви остане ли време за почивка до края на лятото?
– Мисля, че си почивам в дни, в които нямам да пътувам и просто се отдавам на лек мързел. Пак има работа, но не я върша – просто си го позволявам. Достатъчна почивка е благословията да мога да правя музика, така че мисля това да правя.

Актуално

Избрано за вас