Веселин Маринов: Напук на годините продължавам да живея като 30-годишен

Снимка: Веселин Маринов / Veselin Marinov/Facebook

Веселин Маринов: Напук на годините продължавам да живея като 30-годишен

Снимка: Веселин Маринов / Veselin Marinov/Facebook
Сподели
По време на дълъг телефонен разговор имах честта не само да се запозная с великия Веселин Маринов, но и да опозная отблизо неговото голямо и топло сърце, за което безкрайно му благодаря. Всичко, което сте чували за него — за неговата емоционалност, професионализъм и любов към сцената и публиката — е вярно, а към това бих добавила,
че е и човек с главно „Ч„.
Веселин Маринов е само на 20 години, когато дебютира заедно с група „Импулс“ през 1981 г. с песента „Среднощна музика“. Тогава цялата страна научава името му. Постепенно много врати се отварят за него, след като стартира самостоятелната си кариера. Така започва неговото дълго пътуване, изпълнено с много емоции и богат репертоар от хитове, които се пеят в препълните зали из цяла България. Няма рожден ден, на който да не вдигнем тост или два „на годините на пук“, и лято, което да не посрещаме с „Малка жълта рокля“. Сезона на гроздобера, разбира се, изпращаме с  „Горчиво вино“.
Снимка: Фотограф Minka Hristova/Facebook
Великият Тончо Русев, който го е наричал „свой син“, му е казал: „Ако правиш музика, трябва да бъдеш искрен докрай.“ Именно с това си морално качество Веселин Маринов се откроява вече повече от 40 години на българската сцена. Неговият силен дух и любов към музиката, към родината и носталгията по миналото го подтикват да не спира да твори и да продължава да вълнува хиляди българи. Той не разбира този бърз и динамичен свят и чрез творчеството си ни припомня за онази любов без етикети и без условия, която сякаш се е превърнала в клише в днешните времена.
Казва, че когато превърнеш работата си в удоволствие, тя не ти тежи, а напротив – поддържа те вечно млад.
Снимка: Веселин Маринов / Veselin Marinov/Facebook
Преди няколко седмици Веселин Маринов завърши своето лятно турне, където представи за пореден път своя 30-ти юбилеен албум Лесен за обичане“. В момента с нетърпение се подготвя за не един, а цели три специални коледни концерта в НДК през декември. В навечерието на най-светлите празничните дни той ще представи новия си коледен албум, който е третият в неговото творчество и съдържа само авторски песни. С този нов проект, освен като рекордьор по брой концерти за година, той се утвърждава и
като лидер в коледната авторска музика.
А сега, преди да си купите билети, нека заедно разберем как Веселин Маринов отговори на нашите блиц въпроси.

– Като малък исках да стана…

– Хлебар.

– Винаги преди преди концерт..

– Нямам време за нищо. Дори едва успявам да се облека. Признавам, че тайничко завиждам на моите колеги, които имат време да се разпеят, усамотят или почиват преди да излязат на сцената.

– ⁠Хората не знаят за мен, че…

– Съм искрен. Мисля, че повечето хора се съмняват в това. Това, което казвам, и това, което правя на сцената, идва от душата ми. С това обяснявам успеха на музиката, която правя. Моята искреност е абсолютна истина.

– ⁠Музиката ме кара да…

-Да се чувствам свободен и различен, щастлив и здрав.

– ⁠Не мога да живея без…

– Не мога да живея без своето семейство. Те са всичко за мен. Когато душата и сърцето ти са спокойни и хората около теб са здрави, тогава можеш да се фокусираш върху работата си и да твориш с пълна отдаденост. Така се получават и хубавите песни.

– ⁠Ако нямахме минало, щяхме…

– Ние по принцип живеем без минало в момента. Забравихме го. Живеем ден за ден. Не знам кога ще настъпи моментът, в който ще се обърнем към историята.

– ⁠Лесен за обичане, но…

– Ако става въпрос за албума, избрах това име, защото исках да се разбере още от заглавието, че песните, които включва, са лесни за обичане. В личен план обаче не мисля, че съм от най-лесните за обичане.

– ⁠Ако си дал…

– Не трябва да се притесняваш кога и дали ще го получиш обратно. Просто направи добро. Ако повече хора действат така, светът ще стане по-добро място и не бихме живели напразно.

– ⁠Няма нищо по-свято от…

– Родината и от семействата ни.

– ⁠На годините напук…

– Продължавам да живея с ентусиазма и енергията на 30-годишен. Натоварвам се по начин, който считам за неправилен и виждам това като сериозен недостатък, който не мога да преодолея.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас