Майкъл Кийтън променил името си заради друг известен актьор

Снимка: Getty images

Майкъл Кийтън променил името си заради друг известен актьор

Снимка: Getty images
Сподели

Звездата от Бийтълджус“ Майкъл Кийтън се завръща към истинското си име. Преди години му се е наложило да го смени, защото било същото като на друга холивудска звезда. 73-годишният актьор се превъплъщава в ролята на забавния дух и биоекзорсист за филма „Бийтълджус Бийтълджус“, режисиран от Тим Бъртън.

Снимка: Warner Bros.

Лентата излезе по кината на 6 септември. Тя е продължение на любимата комедия на ужасите „Бийтълджус“ на Бъртън от 1988 г. Част от оригиналния актьорски състав се завърна, включително Уинона Райдър в ролята на Лидия Дийтс и звездата от „Шийтс Крийк“ Катрин О’Хара в ролята на майка ѝ Делия Дийтс.

Кийтън разказва пред People, че когато започва работа в Холивуд през 70-те години на миналия век, е избрал името си от телефонен указател.

Гилдията на филмовите актьори забранява на членовете си да използват същото име като на друг професионален актьор

В резултат на това – Кийтън е принуден да се откаже от рожденото си име. Сега, десетилетия по-късно, той иска да се върне към произхода си. „Казах: „Хей, моят псевдоним ще бъде Майкъл Кийтън Дъглас“, каза той за новия си филм „Нокс си отива“.

Съименникът му Майкъл Дъглас е син на трикратно номинирания за „Оскар“ Кърк Дъглас. Женен е за носителката на наградата за най-добра актриса в поддържаща роля Катрин Зита-Джоунс. Известен е с ролите си в „Уолстрийт“ (1987), „Фатално привличане“ (1987), „Войната на розите“ (1989), „Първичен инстинкт“ (1992) и „Трафик“ (2000).

Снимка: Getty images

Кийтън и преди е коментирал факта, че носи същото име като Дъглас, и казва на Тери Уоган в интервю през 1992 г.: „В профсъюза вече имаше двама души с името Майкъл Дъглас. Аз получих работа и по договор не можеше да има лица с едно и също име“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас