Сърбия строи музей, посветен на Джокович

Снимка: Getty Images

Сърбия строи музей, посветен на Джокович

Снимка: Getty Images
Сподели

Скоро в Сърбия ще започне изграждането на музей, посветен на тенис легендата Новак Джокович, съобщи президентът на страната Александър Вучич, цитиран от националната телевизия RTS. Припомняме, че преди дни спортистът спечели златен медал от Летните олимпийски игри в Париж.

„Скоро ще започнем изграждането на музей, посветен на Новак Джокович, Целта ни е по този начин да покажем колко много ценим постигнатото от него и да привлечем туристи“, заяви Вучич. Той съобщи новината по време на инспекция на продължаващото строителство на сръбския национален стадион в Сурчин, близо до Белград.

Той каза още: „В момента се работи по проекта за изграждане на нова сграда. Знаете ли колко много уважават Новак китайските политици? Това се вижда, когато искат да им подарят ракета на тенисиста. Те са толкова смирени, че отказват да я приемат, защото я смятат за твърде скъпа“.

Строителството на националния стадион на Сърбия започна на 1 май, припомня БТА. Той ще има капацитет от 52 000 седящи места и паркинг за 4 500 автомобила. Междувременно Сърбия изгражда комплекс за Експо 2027 в Белград.

По думите на Вучич – благодарение на тези проекти Белград се превръща в център на целия регион не само на бивша Югославия, но и на по-широкия регион.

„Искам хората да видят цялото това строителство и цялата тази работа и да се гордеят със своята страна“, каза президентът.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас