Ти знаеш ли, че имаш страшни очи…

Снимка: Getty images

Ти знаеш ли, че имаш страшни очи…

Снимка: Getty images
Сподели

Очите се смятат за прозорци към душата поради способността им да предават неизказани послания и емоции. През последните години обаче това вярване се допълва и от друга гледна точка – формата на очите играе решаваща роля за подобряване на външния вид. Например, наличието на ловджийски очи се възприема като признак на привлекателност, доминация и самоувереност, особено при мъжете.

И така, какво представляват т.н. „hunter eyes „(очи на ловец) при хората?
Снимка: Getty images

Очите на ловец се смятат за по-привлекателни при мъжете, защото са по-мъжествени и доминиращи. Мъжете с ловджийски очи имат определено ниво на мъжественост на лицето, особено при привличането на дами.

Но защо дамите ги намират за привлекателни?
Какво представляват очите на ловеца?

Какво означава да имаш очи на ловец? Терминът „очи на ловец“ описва специфична форма на очите, която се характеризира с бадемова форма, положителен наклон на кантала, качулка на клепачите или минимални или никакви видими горни клепачи, което създава изключително интензивен поглед. Описват се и като такива, при които няма или има минимално видима склера под ириса, особено когато гледате право напред.

Очите на ловеца трябва да имитират начина, по който той гледа плячката си:

 Освен това те се смятат за признак на мъжественост и естетика на лицето, тъй като са разположени дебело назад в черепа и са дълбоко разположени.

Привлекателни ли са очите на ловеца?

Да, очите на ловеца се смятат за изключително привлекателни за жените. Това е така, защото те приличат на върхови хищници като тигри, лъвове и гепарди и изглеждат така, сякаш могат да защитят жените.

Тези очи карат мъжа да изглежда по-доминиращ с внимателно изчислени движения.
Снимка: christodelportart.com

Съобщава се, че мъжете с тези дълбоко поставени очи приличат на екзотични хищници, готови за своя улов. Те имат изпъкнал, пронизващ поглед, който придава на жените съблазнителен вид. Жените също така гледат на мъжете с качулки на очите като на източник на защита.

В тази статия ви представяме ви сравнение на двата вида очи, което ще ви помогне да определите дали имате очи на ловец или на жертва:

Снимка: mewing.coach
Отличителни черти на очите на ловеца

Бадемова форма: Овална форма с остри, добре очертани ъгли.
Положителен наклон на кантала: Външният ъгъл на окото е по-високо от вътрешния, образувайки V-образна форма.
Капсулирани клепачи: Сгъвката на клепача не съществува или е частично скрита под изпъкналия гребен на веждите (минимален или никакъв видим клепач).
Дълбоко разположени очи: Очите ви са дълбоко разположени в черепа.
Минимална или никаква видима склера: Когато гледате право напред, склерата под ириса се вижда малко или въобще не се вижда.

Отличителни черти на очите на плячката

Отрицателен наклон на кантала: Вътрешният ъгъл на окото е по-високо или на същото ниво като вътрешния ъгъл.
Видима склера: Под клепача се вижда склера, която придава по-полегнал поглед.
Обикновено хората с очи на плячка придават по-уязвим вид, докато очите на хищник имат присвит, пронизващ поглед, който крещи за доминация.

Генетични ли са очите на ловеца?

Да, генетични фактори като компактни квадратни очни орбити и напред развита горна челюст водят до дълбоко разположени, примамливи ловджийски очи. С развитието на науката обаче можете лесно да се сдобиете с ловджийски очи чрез операция или мускулна практика.

Коя форма на очите е най-привлекателна?

За привлекателни се смятат най-вече бадемовидните очи. Те са леко издължени, с повдигнат нагоре външен ъгъл, което придава уверен и интензивен поглед. Те се смятат и за най-привлекателната форма, с която може да привлечете всеки.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас