Ед Шийрън – готов да загърби сцената, отдава се на благотворителност

Снимка: Getty Images

Ед Шийрън – готов да загърби сцената, отдава се на благотворителност

Снимка: Getty Images
Сподели

Ед Шийрън е готов да загърби за малко професионалната си кариера, за да се фокусира върху ново начинание. 33-годишният певец разкри в интервю, че на този етап умишлено забавя новия си албум, защото

се е насочил да помага на държавните училища

в родната си Великобритания. Самият той се слави освен като певец, но и като дарител на учебните заведения, които имат нужда от финансиране.

„Последно време съм се насочил към училищата, които имат крещяща нужда от подпомагане в сферата на музиката. Не съм се заел да преподавам. Знам, че не съм човек на науките, но със сигурност мога да помогна с нещо“, каза изпълнителят в скорошно интервю. „Смятам, че е важно държавните училищни заведения да бъдат подпомогнати, тъй като за тях пари почти никога не остават“.

Таблоидът Daily Mail посочва, че изпълнителят е

дарил над 100 000 хиляди паунда на своето училище,

в което е завършил, за да могат да бъдат интегрирани програми за изкуство и музика. Според медията Ед се надявал така да отвори път на следващата световна звезда.

Фондацията до този момент се занимава изцяло с благотворителни каузи, пише dir.bg. Дарила е стотици фотоапарати и всички нужни апаратури за отделите по изкуство и информационни технологии. Закупени и инсталирани са звукоизолация, ново фотографско студио и няколко високотехнологични софтуерни програми за композиране и записване.

Благотворителната кампания на Шийрън има за цел да помага на млади хора. Певецът оглавява списъка за най-много песни, пускани по британското радио, телевизия и на обществени места. През 2011 г. той продаде над 150 млн. плочи в цял свят.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас