Магията на абитуриентския бал, запечатана в кадри (СЪВЕТИ)

Снимка: Green Apple Wedding Co.

Магията на абитуриентския бал, запечатана в кадри (СЪВЕТИ)

Снимка: Green Apple Wedding Co.
Сподели

Вечер като в приказките – през годините абитуриентският бал се е превърнал в магична вечер, в която зрелостниците обличат елегантни костюми и рокли и се забавляват до зори със своите връстници.

Ключов спомен от мен оставят не само споделените мигове с близки и приятели, но и снимките. За мнозина обаче абитуриентския бал е първият път, в който им се налага да позират пред професионален фотограф. Това, от своя страна, може да предизвика притеснение у завършващите. В помощ на тези вас, които са завършващи или имат деца, които изпитват притеснения пред камера – представяме няколко идеи, които ще подсигурят идеалните празнични снимки.

Снимка: Pixabay
Планирайте внимателно периода за снимките

Фотосесиите за бала обикновено отнемат повече време, отколкото си мислите – особено ако сте с по-голяма група.

„Повечето тийнейджъри са склонни да отидат приятели и това наистина изисква поне един час време“, казва Кристора Остерс, фотограф и бивш гимназиален учител.

Ще трябва да позирате в различни комбинации. Освен това – родителите вероятно ще искат да правят снимки с телефоните си. Когато планирате балната си вечер, най-добре е да предвидите поне един час за снимки, както и допълнително време, за да стигнете до празненството.

Избере място, на което ще можете да се отпуснете

„Много е хубаво

да се правят снимки навън,

защото повечето хора имат различни цветове на роклите за бала“, изтъква Остерс, цитирана от Business Insider.

Aбитуриентите трябва да приоритизират намирането на място, побиращо цялата група, която иска да се снима. В същото време трябва и да отразя нейното настроение.

 „Разберете кои сте и просто знайте, че не е нужно да променяте мястото, където се снимате само защото това са снимки за бала“, съветва тя.

Снимка: suityourselfsg.com
Избягвайте определени десени

Избирайки тоалет за бала, вероятно многократно сте се запитали как бихте изглеждали с него на снимките. Не се безпокойте, професионалният фотограф може да направи „магия” със своя обектив. Разбира се, има и изключения.

Хората често избират

вратовръзки или джобни кърпички с мини карета,

което според нея може да доведе до проблеми на снимките ви.

„Много лесно могат да изкривят фотоапарата. Ще изглежда така – сякаш има дъга, която пътува нагоре-надолу по снимката ви.

Снимка: Pixabay
Пропуснете традиционните пози при фотосесията

Абитуриентските балове се развиват в крак с времето. Според Остерс това означава, че позите за снимки също трябва да се променят.

Така например – тя препоръчва на дамите

да не позират в „традиционната“ абитуриентска поза,

при която един човек обгръща с ръце бедрата на своята партньорка отзад. Тя е категорична, че има много по- начини двама влюбени да афишират връзката си.

Забавлявайте се по време на фотосесията, ще се види на снимките

Остерс е на мнение, че взаимодействието с хората от групата по време на снимките може да ги направи по-естествени.

„Последното нещо, което искате да направите, е да поставите абитуриентите в статична, неподвижна поза“, смята тя.

Фотографката съветва младежите да не се стараят да позират перфектно на снимките – особено ако търсят вдъхновение в социалните мрежи.

„Мисля, че много от децата в момента гледат към инфлуенсърите, за да разберат как да позират. Това, което не осъзнават, е, че хората, които са правили снимките им, са били обучени“, казва тя.

Актуално

Избрано за вас