„Огледалце, огледалце на стената“: Кои са най-известните двойници на земята?

Снимка: John Phillips/EMPICS Entertainment/Abaca; Kirk Mckoy/Los Angeles Times/Polaris

„Огледалце, огледалце на стената“: Кои са най-известните двойници на земята?

Снимка: John Phillips/EMPICS Entertainment/Abaca; Kirk Mckoy/Los Angeles Times/Polaris
Сподели

Знаменитостите са смятани за едни от най-разпознаваемите лица в света. Истината обаче е, че много от тях стават „жертва“ на сгрешена самоличност. Те често биват оприличавани на други свои звезди големи или на артисти от съвсем други сфери на развлекателния жанр. Прическа и цвят на косата, форма на лицето или пък очи – без значение каква черта споделят звездите, признаваме, че приликите между тях са толкова забележителни, че човек лесно може да се подведе. Кои са едни от най-известните двойници в света на шоубизнеса?

Снимка: INF; Norman Scott/Startraks

Кейти Пери и Зоуи Дешанел

Да – двете са музикални. Да – двете имат тъмна коса и големи, красиви очи. И да – звучи така сякаш Зоуи Дешанел е щастлива, че с Кейти Пери повече няма да бъдат сравнявани.

„Щастлива съм, че сега тя е достатъчно известна, за да не излиза и да не я бъркат с мен“, казва известната от „Новото момиче“ актриса пред MTV през април 2009 г.

Въпреки това – по време на съвместно видео в Instagram Live през 2020 г. с Дешанел, Пери разкри как е използвала в своя полза твърденията, че са двойници.

„Когато дойдох в Лос Анджелис, бях никоя. По това време тя ставаше огромна звезда – сякаш Зоуи Дешанел управляваше света. Понякога се представях за нея, за да вляза в клуба“, признава певицата, цитирана от People.

Снимка: Zach Braff/Twitter
Зак Браф и Дакс Шепърт

Разделени при раждането? Възпитаникът на „Scrubs“ Зак Браф сподели снимка, на която с ефект разменя лицето си с Дакс Шепърд.

„Ще поръчам това да се сложи на тениска“, пошегува се Браф в надписа. „Искам да кажа, че почти изглежда, че не е имало размяна. Мислим си, че може би е време Браф да стане блондинка“, отговаря му неговият приятел.

Снимка: Donato Sardella/WireImage
Кортни Кокс и Деми Мур

„Кой кой е“, написа Мур под своя снимка с актрисата Кортни Кокс в Instagram. Екранната Моника от „Приятели“ побърза да коментира: „Хаха“.

Потребителите на социалните мрежи също видяха невероятната прилика и споделиха мнението си в коментарите.

„Вие роднини ли сте?“, написа един потребител. „Сестри?!?“, добави друг.

Снимка: Jason Merritt/Getty; Dave Benett/WireImage
Мат Боумър и Хенри Кавил

Пронизващите очи, челюстите, дори косите им правят Мат Бомър и Хенри Кавил да изглеждат като двойници. Те дори са се кандидатирали за едни и същи роли: През 2015 г. Боумър разкрива пред E! News, че се е явил на прослушване за ролята на Супермен в „Човек от стомана“ –  В крайна сметка тя отива при Кавил.

Снимка: Getty Images
Рупърт Гринт и Ед Шийрън

Рупърт Гринт от „Хари Потър“ казва на Джеймс Кордън в интервю за „The Late Late Show“ през 2017 г., че

близо 50% от феновете, с които се среща, го мислят за Шийрън.

Дори други знаменитости се затрудняват да различат двамата, определяйки ги за двойници. Гринт казва, че британският певец и автор на песни Лео Сейър веднъж е направил тази грешка.

„Той се приближи до мен и каза, че харесва музиката ми, разбира се, мислейки, че съм Ед“, разказва Гринт. „Аз се забавлявам“.

Снимка: Getty Images
Кийра Нйатли и Натали Портман

Двете брюнетки си приличат толкова много, че продуцентите на „Междузвездни войни: Епизод I – Фантомната заплаха“ не могат да не ги забележат и назначават Найтли за дубльорка на кралица Амидала ( в ролята е Портман). Двете са бъркани толкова често, че Найтли е била преследвана по летищата, защото са мислели, че е звездата от „Черен лебед“ (2010).

„Доста ми е жал за нея, защото сигурно много я преследват, вече пет пъти се е случвало някой да се прави на Натали. И аз се подписвам и се снимам като Натали“, казва Найтли по време на интервю за „Шоуто на Греъм Нортън“ през 2014 г.

В интервю за Vanity Fair през 2024 г. Портман казва, че все още я бъркат с Найтли „постоянно“. Тя намира това за „много ласкателно“.

Снимка: Lia Toby/Getty, Karwai Tang/WireImage
Ема Маки и Марго Роби

В интервю за Buzzfeed Марго Роби обяснява, че Ема Маки, която играе носителката на Нобелова награда за физика Барби във филма от 2023 г., е избрана по много конкретна причина: Хората смятат, че тя и Роби изглеждат като истински двойници.

„Тя играе едно от Барбитата във филма, защото Грета и аз си помислихме, че ще бъде смешно“, каза актрисата в съвместно интервю с Райън Гослинг. „Щяхме да направим цялата тази шега за това, че си приличаме“.

Снимка: Dimitrios Kambouris/Getty ; Emma McIntyre/Getty
Зоуи Дойч и Хейли Лу Ричардсън

Въпреки че не са свързани, Зоуи Дойч и Хейли Лу Ричардсън са добри приятелки. Освен това – по стечение на обстоятелствата имат една и съща усмивка, вежди и коса.

Всъщност Дойч дори се е явила на прослушване за ролята на Порша в сезон 2 на „Белият лотос“. В крайна сметка обаче тя е поверена на Ричардсън.

Снимка: Neilson Barnard/Getty ; Stanley Bielecki Movie Collection/Getty
Джеръми Алън Уайт и Джийн Уайлдър

Често се спекулира, че носителят на „Еми“ Джеръми Алън Уайт е отдавна изгубен роднина на култовия Джийн Уайлдър. Двамата имат еднакви къдрици и сини очи. Уайт е категоричен, че няма роднинска връзка, въпреки че изглеждат като същински двойници.

„По време на първия сезон на „Мечката“ хората започнаха да говорят за приликата, която имаме. Искам да кажа, че това е вярно. И аз го обичам толкова много. Първият филм, който съм гледал отново и отново като дете, беше „Младият Франкенщайн“. След това открих всички останали“.

Снимка: JB Lacroix/FilmMagic; Samir Hussein/WireImage
Джеси Племънс и Мат Деймън

„Определено съм поласкан от сравнението“, казва Джеси Племънс за приликата си с Мат Деймън пред Access Hollywood. „ Ще ми е любопитно да чуя мнението му – дали се дразни“.

Когато му показаха клип с коментарите на Племънс (също в Access Hollywood), Деймън каза, че

трябва да се съгласи с тези, които смятат, че си приличат.

Той дори припомня, че колегата му е бил избран за по-млада негова версия във филма „Всички хубави коне“.

“Не можех да повярвам. Той изглеждаше точно като мен. Бях като: „Това е наистина странно, Гордея се със сравнението“, отбелязва актьорът.

Снимка: Getty Images
Ема Корин и Даян Фостър

Феновете на сериала „Короната“ на Netflix бяха впечатлени от приликата между Ема Корин и принцеса Даяна в четвъртия сезон на. Актрисата обаче бива сравнявана и с друго известно лице – Джоди Фостър, предаде USA TODAY.

„На майка ми са ѝ казвали, че прилича на Даяна. Често са я бъркали с нея през целия ѝ живот, което е наистина странна връзка“, каза Корин пред The Hollywood Reporter през 2019 г.

Снимка: Getty Images
Чад Смит и Уил Феръл 

Чад Смит от Red Hot Chili Peppers и звездата от „Елф“ Уил Феръл не пропускат възможност да припомнят на хората, че изглеждат еднакво.

През 2014 г. двамата се появиха в The Tonight Show Starring Jimmy Fallon с абсолютно еднакви дрехи и участваха в епично състезание с барабани, за да разобличат „самозванеца“. Тогава те събраха 844 000 щатски долара за благотворителност, предаде The New Zealand Herald.

Смит разкри, че за първи път се е сблъскал с Феръл на премиерата на филм през 2000 г. Твърди се, че тогава Феръл се обърнал, погледнал Смит и с мъртвешки тон заявил: „Много си красив“.

Снимка: Getty Images

Джефри Дий Морган и Хавиер Бардем

Списъкът ни със звездни двойници се допълва от звездата от „Живите мъртви“ и актьора от „Яж, моли се, обичай“. Двамата имат сходни костни структури, окосмяване по лицето и

поглед, който кара повечето почитатели да се разколебаят коя от звездите виждат.

Може би единствената забележима разлика между двамата са езиковите им способности, което е истинският сигнал, че тези мъже всъщност не са един и същ човек.

Морган заяви пред Men’s Health през юли, че често го бъркат с колегата му.

„Мога да бъда на летището, да съм в магазина за хранителни стоки и буквално да ме пресрещне някой, който говори испански със скорост 100 мили в час“, разказа той с усмивка.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас