Магията на телевизията – зад кулисите на „Коя е тази песен?“

Снимка: bTV

Магията на телевизията – зад кулисите на „Коя е тази песен?“

Снимка: bTV
Сподели

Микрофоните са включени и камерите работят. Участниците влизат в студиото, гримьорите нанасят финални штрихи, музикантите засвирват и сред бурните аплодисменти се чува: „Дами и господа, посрещнете водещата на „Коя е тази песен?“ – Керанааа“.

Снимка: bTV

Най-новото музикално шоу на bTV, продуцирано от Евгени Димитров – Маестрото, изправя един срещу друг двама меломани, които трябва да демонстрират бързите си реакции и музикални познания в различни стилове. За музиката на живо се грижат музикантите от „Ку-ку бенд“, а за гладкото преминаване на предаването и чара в студиото е отговорна водещата Керана. Прожекторите, екраните, официалните тоалети създават бляскава атмосфера,

но какво остава скрито за зрителите пред екраните.

Казват, че телевизията е магия и това най-ясно си личи, когато имаш възможност да наблюдаваш процеса на създаването ѝ. Да видиш колко камери има в студиото, колко хора стоят зад кадър, как от апаратната говорят в слушалката на водещата и как бенда репетира. 

Снимка: bTV

Всъщност независимо дали камерите работят или не настроението в студиото е изключително ведро. Музикантите много подкрепят Керана, шегуват се помежду си и дори по време на предаването

понякога толкова се отклоняват от сценария,

че със сигурност създават допълнително работа на монтажистите в последствие. 

Макар „Ку-ку бенд“ да имат дългогодишен опит на малкия екран и дори точно в това студио, ролята на водеща на телевизионно предаване е нова за Керана.

Снимка: bTV

„Аутокюто ме смаза, мина през мен като багер“, се шегува Керана и обяснява пред Art Portal, че всъщност е късогледа и ѝ се налага да присвива очи, не защото гледа злобно в камерата, а защото просто не вижда добре.

Като най-голямо предизвикателство водещата отчита и собственото си притеснение,

но признава, че целият екип е бил изключително мил и толкова комплименти не е получавала през живота си. „Много е приятно да се чувстваш желан и да се намираш в среда, в която знаеш, че си подкрепян“, казва Керана

Това приятно отношение си пролича и от факта, че преди началото на снимките Маестрото поздрави участниците и отдели време, за да си поговори и с публиката. А всеки път, когато Керана влиза в студиото той ѝ подава ръка – малък жест, който обаче показва отношение, което не е само за пред камерите.

Снимка: bTV

Интересен факт е, че първоначално Керана отказва на предложението на екипа да се присъедини към „Коя е тази песен?“, както признава го е правила за много други реалити предавания. Добре, че приема да е водеща, защото казва, че

ако беше участник въобще нямаше да може да се справи.

„Затова толкова много се впечатлявам от участниците, защото те се справят много добре дори под стрес“, споделя певицата.

Снимка: bTV

И след като всички са по местата си, прожекторите светват и магията започва. Независимо от броя хора на екран, зад подобни предавания често стои голям екип, чиято работа е ключова. Както участниците, така и екипът твърдят, че са там, за да се забавляват – определено изглежда, че го постигат. За нас остава единствено удоволствието да се забавляваме заедно с тях, гледайки ги – във вторник и сряда от 22:00 ч.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас