Международно признание за български телевизионен формат

Снимка: wnesstv

Международно признание за български телевизионен формат

Снимка: wnesstv
Сподели

Първото по рода си детско кулинарно предаване Chef Talent беше избрано сред трите най-добри в състезание за оригинална телевизионна продукция.

Конкурсът Pitch & Play LIVE, организиран от CEETV – централният медиен и пазарен партньор на NATPE Будапеща, представя и отличава авторски формати от Централна и Източна Европа. Целта на конкурса е предаванията с потенциал да бъдат купени и разпространявани на международния пазар. Това съобщи БТВ.

Събитието NATPE Будапеща се провежда за 8-а поредна година и е най-известният и голям форум, който събира големите имена в телевизионния бранш. На конференцията присъстват водещи изпълнителни директори, продуценти, дистрибутори.

Това е и единственият европейски пазар, който включва американските студия в ексклузивната си програма за прожекции за регистрирани купувачи.

Chef Talent беше избрано от 5-членна комисия от професионалисти в телевизионната индустрия. Българският детски кулинарен формат се подреди сред трите най-добри с оригинална концепция и с

потенциал за адаптация на формата на международния ТВ пазар.

Създателите на трите най-добри формата в престижното състезание представиха на живо проектите си на специална сцена по време на NATPE Будапеща. Chef Talent беше показано от Иван Тодоров, собственик и продуцент на Soul&Pepper TV и WNESS TV, и Андре Токев – съпродуцент на предаването и носител на единствената за източна Европа диплома „Global Masterchef Degree”.

“За първи път български формат постига такъв успех на този голям конкурс. С нашата идея искахме да покажем на широката аудитория, че децата не стоят само пред екраните, а имат и други интереси и са изключително добри в заниманията си. Важно е да им дадем шанс и да открием таланта им..”, обясни Иван Тодоров.

За предаването

Chef Talent се излъчва в ефира на Soul&Pepper TV. В 16-те епизода шест деца се впускат в битка за голямата награда и признанието на магьосника в кухнята шеф Токев. Малките кулинари се борят един срещу друг, но се налага и да си помагат. След всяко състезание получават точки, а големият победител е само един.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Chef Talent (@chef_talent_bulgaria)

Кулинарният канал Soul&Pepper TV и уелнес телевизията WNESS TV се отличават със собствено авторско съдържание. През годините се наложиха именно като нишови канали, които предлагат на зрителите оригинална, полезна и вдъхновяваща продукция.

Последвайте ни в:

Актуално