Мила Роберт е заплашена от съд след поругаването на знамето

Снимка: БГНЕС

Мила Роберт е заплашена от съд след поругаването на знамето

Снимка: БГНЕС
Сподели

ВМРО сезира прокуратурата заради певицата Мила Роберт. Тя участва в концерта на „София Прайд“, където беше облечена в къса рокля с трибагреника. Малко по-късно я съблече и хвърли на земята. Под нея певицата носеше същия модел впита рокля, но този път вместо в бяло, зелено и червено, тоалетът беше с цветовете на ЛГБТИ флага.

Тази нейна постъпка предизвика

„вълна“ от негативни коментари и заплахи

в социалните мрежи. Хората са възмутени от поведението ѝ начина, по който певицата според тях е поругала знамето на България.

Доколкото става ясно от клипче в TikTok от „Куберовъ воинъ“ също ще подадат сигнал до прокуратурата за случилото се. Мнозина укориха дъщерята на Ваня Щерева, че е поругала националното знаме. Действието е наказуемо от Наказателния кодекс.
За поругаване на националните символи е предвидено

наказание до 2 години затвор и 3 000 лв. глоба.

Самата Мила Роберт се извини за действията си, предаде Нова ТВ.

„Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи. Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя“, написа тя в социалните мрежи.

Пълната ѝ позиция прочетете ТУК.

Актуално

Избрано за вас