Обвиниха бившия китарист на Red Hot Chili Peppers Джош Клингхофър в убийство по непредпазливост

Снимка: MAT HAYWARD/WIREIMAGE

Обвиниха бившия китарист на Red Hot Chili Peppers Джош Клингхофър в убийство по непредпазливост

Снимка: MAT HAYWARD/WIREIMAGE
Сподели

Срещу бившия китарист на американската алтернативна рок група „Ред Хот Чили Пепърс“ Джош Клингхофър е заведено дело за причиняване на смърт по непредпазливост и небрежност, предаде Асошиейтед прес.

Според обвинението той е  блъснал и убил пешеходец по-рано тази година. 

Искът е подаден от Ашли Санчес, дъщерята на жертвата. Нейният баща, 47-годишния Израел Санчес умира, след като е блъснат, докато върви на пешеходна пътека в град Алхамбра, източно от Лос Анджелис.

Инцидентът е станал следобед на 18 март, когато, според думите на ищците, Клингхофър е управлявал черен джип без регистрационен номер. Той е завил наляво на кръстовище с маркирана пешеходна пътека. Видеозапис, представен от обвинителите, показва как черен автомобил удря Израел Санчес, докато завива. Той получил травма на главата, а няколко часа по-късно е починал от нараняванията си в болницата, се казва в съдебния иск. Също така  

Клингхофър е използвал мобилен телефон, докато е шофирал,

тъй като на видеозаписа се вижда как водачът държи предмет над волана.

„Баща ми беше известен с това, че беше страхотен готвач, най-талантливият в семейството си, най-великият дядо, винаги изпълнен с любов и радост“, каза Ашли Санчес в съобщение за медиите. „Усмивката му беше толкова заразителна. Животът му беше отнет от небрежната постъпка на човек, който не си е направил труда да погледне къде шофира“.

В момента Клингхофър е на турне с групата „Пърл джем“. За момента той не може да бъде открит за коментар.

Според адвокатът на ищеца Ник Роули

инцидентът е „убийство по непредпазливост“,

което правоприлагащите органи не са разследвали правилно, пише БТА.

„Органите на ред не са повдигнали обвинение срещу Клингхофър и дори не са му написали талон за това, че е преминал през пешеходната пътека и е убил някого“, каза Роули. „Това е ужасяваща несправедливост.“

Последвайте ни в:

Актуално