Принцеса Ан е в болница след инцидент в дома си

Снимка: JONATHAN BRADY/PA IMAGES VIA GETTY IMAGES

Принцеса Ан е в болница след инцидент в дома си

Снимка: JONATHAN BRADY/PA IMAGES VIA GETTY IMAGES
Сподели

Принцеса Ан е хоспитализирана след „инцидент“ в дома си в Англия. В изявлението на Бъкингамския дворец, публикувано на 24 юни, се казва:

„Принцесата е получила

леки наранявания и сътресение на мозъка

след инцидент в имението Гаткомб Парк вчера вечерта. Нейно Кралско Височество остава в болница „Саутмийд“, Бристол, като предпазна мярка за наблюдение и се очаква да се възстанови напълно и бързо“.

В изявлението се казва още, че брат ѝ крал Чарлз е „информиран и цялото кралско семейство ѝ изпраща най-искрените си пожелания за бързо възстановяване.

73-годишната принцеса Ан получи леки рани по главата по време на разходка в имението Гатбомбе Парк. На мястото на инцидента пристигнаха службите за спешна помощ, след което е преместена в болница. Въпреки че

точната причина за нараняванията ѝ не беше разкрита,

нараняванията ѝ съответстват на евентуален удар от кон, пише People.

Принцеса Ан е опитна ездачка, като се е състезавала в тридневната конна надпревара на Олимпийските игри в Монреал през 1976 г. Тя язди кон и по време на Trooping the Colour на 15 юни, за да отпразнува официалния рожден ден на крал Чарлз. Тогава сестрата на монарха умело се ориентира, когато конят ѝ се разбунтува по време на парада в Лондон.

Хоспитализацията означава, че принцеса Ан ще пропусне планираните за тази седмица кралски ангажименти. Сред тях е и държавното посещение на императора и императрицата на Япония в Обединеното кралство. То е планирано да започне на 25 юни.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас