Кои са цветовете на лято 2024?

Снимка: Karwai Tang/WireImage/Getty Images; Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images; Paul Morigi/Getty Images

Кои са цветовете на лято 2024?

Снимка: Karwai Tang/WireImage/Getty Images; Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images; Paul Morigi/Getty Images
Сподели

От неутралното бяло, през неоновото зелено на Charli XCX, до peach fuzz – лято 2024 предлага от всичко по много. Mакар прасковеното да беше обявено за цветът на 2024 г., поп културата и модата това лято имаха друго мнение и се насочиха към по-ярките нюанси.

Успокояващият и топъл оттенък беше отправна точка за прасковения плажен грим, който Хейли Бийбър си направи. Заедно с нея към тенденцията се насочиха и други популярни личности. Паралелно с това редица марки за гримове започнаха да популяризират peach make up като женския тренд за плажуване и почивка през лятото.

Снимка: @charli_xcx/Instagram

Оказа се обаче, че GenZ мислят различно, за щастие на мнозина, които определиха прасковеното за твърде скучен цвят. Те буквално се нахвърлиха върху неоновозелената обложка на най-новия албум на британската поп звезда Charli XCX. Лесно запомнящо се и натрапчиво,

зеленото с надпис brat бързо се превърна в мания в социалните мрежи

още преди пускането на албума.

Снимка: Ed JONES / AFP

Към групата на ярките цветове това лято добавяме и лилавото. Всичко започна от Седмиците на модата, когато Майкъл Корс, Том Форд, Маргела и Исей Мияке представиха

различни версии на виолетовата гама с техните плетени пуловери

и лилави тренчкоти.

Олимпийските игри в Париж пък събраха на лилави терени спортисти от всички краища на света. Неслучайно мнозина запомниха игрите с пастеления лилав цвят.

Снимка: New York Post Composite

А само преди дни друг нюанс, също толкова ярък като неоновото лилаво се открои. Това е масленото жълто (butter yellow), както го наричат модните издания. През лято 2024 GenZ редовно избираха този цвят – Емили Ратайковски, Хейли Бийбър, Кайли Дженър и Дженифър Лорънс са само част от имената, които се присъединиха към тренда.

Преди дни обаче Сабрина Карпентър направи огромен фурор. Тя се появи на събитие в рокля на Miu Miu, след която британският Vogue за пореден път нарече цвета the it-color на лятото. Авторката на летния хит „Espresso“, упорито е яхнала жълтата вълна, както става ясно от други нейни публични изяви през годината. А мнозина вероятно ще последват примера ѝ.

Снимка: Getty Images

Друг цвят, който сякаш никога не остарява, е бялото. Това лято обаче говорим за бялото като част от tenniscore. Това е модният тренд, взаимстван от класиката, простота и стила на тениса.  Множество известни личности прегърнаха тенденцията, появявайки се на филмови премиери и мачове в бели и елегантни тоалети, вдъхновени от униформите на спортистите на големите турнири. Бялото отново е на мода, но този път с щипка ексклузивност и лукс – две неща, които са съществени за тениса.

Снимка: Joseph Okpako / Contributor

И за финал ще споменем още няколко цвята, които макар и в по-малка степен – доминират модата и дизайна това лято, предаде „Булевард България“. Тук са бледосиньоточерешовото и яркооранжевото. Първият цвят се наложи като предпочитан от почти всички модни брандове на седмиците на модата. Червеното сякаш задържа позицията си, след като беше обявено за цвета на миналогодишното лято. Яркооранжевото, също като бялото, е подходящо за всяко лято заради динамиката и най-вече препратката към освежаващи коктейли и романтични залези.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас