„Търся мъж в сферата на финансите“ – Tik tok хит за лято 2024

Снимка: Tik tok

„Търся мъж в сферата на финансите“ – Tik tok хит за лято 2024

Снимка: Tik tok
Сподели

За никого не е тайна, че мъжете, работещи във  сферата на финансите, които в момента сатирично се наричат “ finance bros“ в социалните мрежи, отдавна са отбягвани от самотните жени по света заради страха от свободен и неверен партньор, който постоянно работи.

Филмите често подкрепят схващането, че „finance bros“ са нежелани, например ролята на Леонардо ди Каприо като алчния брокер Джордан Белфорт във филма „Вълкът от Уолстрийт“ или смразяващия образ на инвестиционния банкер Патрик Бейтман, изигран от Крисчън Бейл, в „Американски психар“. Но благодарение на Поколението Z

този образ претърпява промяна,

тъй като Поколението Z твърди, че финансовите служители са най-добрите партньори. Това движение е резултат от разпространената в TikTok песен с думите: „Търся си мъж в сферата на финансите. Доверителен фонд. 6’5. Сини очи., пише Daily mail

Успехът на песента е толкова значителен, че кара нейната създателка, 26-годишната Меган Бони, която живее в Ню Йорк, да напусне работата си като продавачка., След това тя  си осигурява звукозаписен договор. Меган, известна като @girl_on_couch онлайн, разработва текста и моли последователите си

да „направят от това истинска песен“, за да се позабавляват.

Видеоклипът бързо събира над 38 милиона гледания и привлича впечатляващи музикални договори с Polydor, Virgin Germany и Capitol за лицензиране на вокалите ѝ за продуценти.

Както Меган си пожелава, текстът ѝ се трансформира в запомняща се техно песен, когато Man in Finance (G6 Trust Fund) с Билен Тед попада в стрийминг платформите, включително Spotify.

„Не съм спала. Чувствам се така, сякаш съм била в безсъзнание в продължение на седмица“

, сподели Меган пред PEOPLE за новооткрития си успех.  „Водя разговори с големи компании. Имам всички тези диджеи, които искат да издадат първия си сингъл с мен, така че изведнъж се ориентирам в музикалната индустрия“, добави тя.

 56-годишният известен диджей Дейвид Гета направи ремикс на текста по време на един от концертите си, на който Меган присъства. Зак Елгорт, вицепрезидент по маркетинга в Capitol, заяви пред Billboard, че сътрудничеството е било

„нещо като маркетингова мечта“.

Той добави: „Този проект показва еволюцията на социалните медии и музиката“. Песента не беше единственият запомнящ се елемент, защото зрителите бързо коментираха, че сега биха искали да се срещат с мъж, който работи във финансовата сфера, въпреки че песента е сатира. Един от тях каза:

„Не е желание, а нужда“.

Например създателката на съдържание Лейла Лейзъл излезе по улиците на Канари Уорф, Лондон, като държеше табела с надпис: „Търся мъж в сферата на финансите“, докато се приближаваше до мъже, облечени в костюми и жилетки. Междувременно в TikTok Его Амаеч от Лондон обясни, че „крие“ приятеля си, защото той отговаря на критериите на песента.

Снимка: Leila Layzell

Мотивационният треньор Мишел Елман казва, че тази тенденция е версията на поколението Z за „висок, тъмен и красив“. Мишел обяснява:

Изглежда, че това е новото „висок, тъмен и красив“,

но вероятно се опира и на идеала за красота – висок и със сини очи, както и на патриархалната идея мъжът да се грижи за жената финансово.

„Тъй като все повече жени работят и се изправят на крака във финансово отношение, не става въпрос за това, че мъжът е единственият издържащ семейството, а по-скоро за това, че жените търсят равнопоставеност във финансово отношение.“

 

Тя заключи: „Не много отдавна  състоянието на финансите на жената беше обвързано с това на мъжа .  Тъй като това вече не е така, не е изненадващо, че то е критерий при запознанствата,

тъй като бракът в крайна сметка означава и финансово обвързване.“

Лорел Хаус, експерт по връзките казва: „Тенденцията „мъж във финансите“ е резултат от факта, че много жени търсят сигурност в тези връзки. Физическа, емоционална и финансова.“ Това е в съответствие и с последните проучвания на които разкриват, че жените са склонни да ценят финансовата стабилност на партньора си повече от мъжете.

 

Актуално