Световни телевизионни формати пристигат на българския екран

Снимка: Fox

Световни телевизионни формати пристигат на българския екран

Снимка: Fox
Сподели

bTV е придобила правата за създаване и излъчване на четири от най-успешните развлекателни телевизионни игри в световен мащаб, съобщават от медията. Това са „Коя е тази песен?“ (Name That Tune), „Помниш ли текста?” (Don’t Forget The Lyrics), „Колко ми даваш?“ (Guess My Age) и „Кажи честно“ (To Tell the Truth).

„Вече представихме двете нови заглавия за есенния сезон – „Островът на 100-те гривни“ и „Бягство към победата“, а сега идва ред на най-доброто от световните телевизионни игри. Този тип съдържание е търсен както от аудиторията, така и от рекламодателите“, коментира Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

Снимка: Fox

„Коя е тази песен?“ (Name That Tune) е американска телевизионна музикална игра, създадена през 50-те години и реализирана досега в над 27 държави на четири континента. Собственост на Prestige Entertainment,

първото по рода си оригинално музикално шоу е смесица от носталгия и попкултура.

Участниците трябва да отгатнат заглавията на песни въз основа на няколко ноти, изпълнени от група на живо. Двама играчи се борят в няколко кръга. За да се включат в играта, те трябва да познават, помнят и разпознават песни от всички жанрове и десетилетия. За да спечелят, участниците трябва да победят съперника си с бързина и да отгатнат правилните песни в поредица от игри.

Снимка: Fox

„Помниш ли текста?“ (Don’t Forget The Lyrics) е музикално предаване, създадено през 2007 г. от Джеф Аплоф. То е реализирано в различни версии в над 25 държави по света, сред които САЩ, Великобритания, Китай, Франция, Италия, Испания, Индия и други.

Участниците трябва да пеят хитови песни и да допълват липсващите текстове.

За целта, играчите трябва да избират парчета от различни жанрове и десетилетия, от утвърдени хитове до свежи нови версии.

Снимка: Vivendi

„Колко ми даваш?“ (Guess My Age) е гейм шоу, създадено през 2016 г. Форматът е реализиран в 18 държави в света, с над 2500 излъчени епизода, с над 5000 участници.

В предаването има възможност да се спечелят големи суми,

следвайки едно единствено правило – да назоват точната възраст на напълно непознат човек. Във всяко издание на играта двойка участници трябва да познаят в рамките на няколко кръга възрастта на шестима напълно непознати за тях реални хора. За тази цел разполагат с няколко жокера.

Снимка: Abc

„Кажи честно“ (To Tell the Truth) е популярна сред развлекателните телевизионни игри, в която жури от четирима души се изправя срещу отбор от трима участници.

И тримата състезатели твърдят, че са едно и също лице,

но само един от тях е истинското и според правилата на играта той трябва да казва истината през цялото време. При задаването на въпроси, на участниците журито се опитва да определи кой от тях е истинският човек. Участниците в „Кажи честно“ работят в екип, опитвайки се с различни методи да надхитрят журито. То абече работи индивидуално, за да определи търсения човек.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас