Заплашват Иво Димчев със смърт: Къде са властите?

Снимка: Facebook

Заплашват Иво Димчев със смърт: Къде са властите?

Снимка: Facebook
Сподели

В публикация във Facebook артистът Иво Димчев се оплака, че в последния месец доста често получавал подобни заплахи. Заради това сигнализирал прокуратурата. Тя обаче отказала да започве разследване.

„Последните месеци доста често получавам смъртни заплахи. От българи! Повечето пъти на хомофобска основа. Един ден реших да подам оплакване в прокуратурата за поредната заплаха! Два месеца по-късно получих известие, че прокуратурата отказва да образува досъдебно производство!

Това не е възможно да се случи в нито една нормална държава!

Никой от приятелите ми в Европа или Щатите не вярва, че това е възможно! Ами ЕТО възможно е! Прилагам заплахата, снимка на човекът от неговия фейсбук профил и снимка на въпросният отказ на прокурор Гоцков! Какво е вашето мнение по въпроса?“, написа Димчев в социалните мрежи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ivo Dimchev (@ivo_dimchev)

,,Смятам, че хората в България си позволяват твърде много агресия в социалните мрежи. Нещо, което в друго страни не може да се случи. Смъртната заплаха е словесна агресия, която не бива да бъде допусната от закона. Това може да бъде пагубно за по-млади и чувствителни хора, жертви на подобна агресия. Държавата би трябвало да има закони, които предпазват по-слабите от последствията от подобно поведение. Страхувам се, разбира се! Вярно е, че от дете съм жертва на хомофобска агресия и съм свикнал. Но законови мерки е време да се предприемат. Този отказ на прокурора е само началото на този разговор. Надявам се медиите и най малкото моята публика в България да са на моя страна. Мълчанието е най -лошото решение“, добави още пред „Труд news“ Иво Димчев.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас