БГ филм, заснет изцяло с телефон,тръгва по кината

БГ филм, заснет изцяло с телефон,тръгва по кината

Сподели

Най-новият български филм – „Чалга“ на Мариан Вълев, тръгва по кината в цялата страна от 10 март. Той е първият у нас и един от малкото по света, заснет изцяло с телефон.

Лентата вече мина предпремиерно във Варна на 2 март. В София идва на 7 март, в Бургас – навръх най-женския празник – 8 март, а в Перник- на 9 март. Оттам лети направо към Лондон, където ще бъде представен на 12 март.

Режисьорският проект на Мариан Вълев, който стана популярен в актьорското си амплоа на Куката от „Под прикритие“, разказва историята за живота на младите хора. За техните мечти и ценности, както и на  какво са готови, за да постигнат целите си. „В този филм не става въпрос за чалгата като музика, а като начин на мислене. Думата се превърна в нарицателно за определен стил балкански-ориенталски ритъм. Но през годините придоби и едно друго  семантично определение като начин на мислене, повърхност, начин на живот. Това е филм за приятелството, за ценностната система, която малко позабравихме напоследък. За близостта и обичта между хората“, обяснява Вълев за втория си пълнометражен филм. По думите му

лентата поставя въпроси, чиито отговори всеки зрител сам ще си даде.

За разказването на тази история той успява да привлече цяло съзвездие български актьори. Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и „златното момиче“ на българската художествена гимнастика Цветелина Стоянова, чийто актьорски дебют бе в първия пълнометражен филм на Вълев – „Лошо момиче“.

Освен тях, част от звездния каст, на който е заложил Вълев, са Любомир Нейков, Кръстьо Лафазанов, Виктор Калев, Димитър Рачков, Стефан Денолюбов, Николай Сотиров, Диляна Попова, Елизабет Методиева и Лора Караджова. Оператор на продукцията е Димитър Гочев – едно от големите имена в операторското майсторство. Музиката на филма е дело на съоснователя на ФСБ Румен Бояджиев. Самият Мариан Вълев, освен режисьор, е и сценарист и продуцент на филма.

Лентата е първата у нас, заснета изцяло с телефон – Samsung S 22, но

по най-високите стандарти на българското и световното кино.

Тя вече мина предпремиерно във Варна на 2 март. В София идва на 7 март, в Бургас – навръх най-женския празник – 8 март, а в Перник- на 9 март. Оттам лети направо към Лондон, където ще бъде представен на 12 март.

Сръбският кинохит „Южен вятър“ с ускорено продължение

Актуално

Избрано за вас