Беър Грилс се среща с президента Зеленски насред бойно поле

Беър Грилс се среща с президента Зеленски насред бойно поле

Сподели

Майсторът на оцеляването в пустошта Беър Грилс рязко завива от природните феномени към историческите трагедии във филма „Военна зона: Беър Грилс се среща с президента Зеленски“. Лентата ще бъде излъчена тази неделя от 22 ч по Discovery с повторение на 28 март от 20 ч.

Бивш служител на Специалните военновъздушни сили на Велкобритания, Беър Грилс се озовава насред бойно поле,

25 години след като е напуснал армията

По покана на самия президент, Грилс посещава Украйна за три дни и получава едно от най-реалистичните преживявания в живота си.

 

На границата на Европа бушува война, докато Русия се опитва да завземе контрола над Украйна. За Беър Грилс това е предизвикателно приключение във вътрешността на Украйна. Той посещава изморена от война страна, за да се срещне и да разкаже историите на нейните граждани.

Беър се разхожда по улиците на Киев, придружен от президента Зеленски,

който му споделя повече за себе си. Също така взима интервюта и от редови гражданите, засегнати от ужасите на войната и загубили близките си, но не и надеждата си за предстоящата победа.

Беър Грилс и Зеленски в разговор по улиците на Киев.                                                                                                  Фотокредит: Warner Bors Discovery

Години на обучение за оцеляване никога не могат да подготвят за навлизане в зона на активни военни действия и Беър и неговият екип поемат огромни рискове. Целта на Беър е

да се срещне с главнокомандващия на Украйна в Киев,

но преди това той трябва да стигне до столицата. Това е страна, която е под постоянна заплаха от ракетни удари, тъй като Русия се опитва да потопи съседа си в пълен мрак, атакувайки енергийната му инфраструктура.

Този филм не е само за среща с президента, той е и за самото пътуването на Беър до Киев и какво вижда по пътя си.  Снимачният екип

стига и до старата фронтова линия в град Ирпин,

само на 10 километра от столицата Киев. Там Беър среща Александър, войник, който е бил цивилен преди началото на войната. С камерата са запечатани истории за героизъм, оцеляване и трагедия, като тази на журналистката Алина, която е загубила баща си във войната.

Това пътуване е различно от всяко друго, което Беър е предприемал досега. Тук той не е експертът по оцеляване. Неговата роля е да се учи от другите хора, да види през какво са минали и как се справят с това. Когато се среща с президента, Беър иска да разбере

кой е човекът зад публичния образ

Да види какъв е животът за него далеч от подиума за речи. Той ще научи как Украйна оцелява в тази война през тази мрачна зима. Срещата не се провежда в официална обстановка, а по време на приятелска разходка из град Киев, където Беър има шанса да опознае истинския Владимир – човекът отвъд заглавията в журналистическите материали.

Актуално