Бившата на Роджър Уотърс: Ти си антисемит и путинист

Снимка: (Dave M Benett/Getty Images)

Бившата на Роджър Уотърс: Ти си антисемит и путинист

Снимка: (Dave M Benett/Getty Images)
Сподели

„Антисемит“ и „путинист“. Така определи бившия си съпруг Роджър Уотърс британската писателка Поли Самсън. Тя осъди позициите на създателя на една от най-легендарните групи в историята на музиката – Pink Floyd, в публичен пост в Twitter. Минути след това, постът беше споделен от Дейвид Гилмор – другият лидер на емблематичната психаделична рок група.

Съвсем сигурно е, че живите членове на Pink Floyd никога няма да се съберат отново.

Десетилетната вражда между Роджър Уотърс и Дейвид Гилмор придоби дълбоко личен характер в понеделник сутринта. Ето какво написа Поли Самсън, която публично се нахвърли върху Уотърс с пост в Twitter:

„За съжаление @rogerwaters ти си антисемит до дъното на душата си. Също така поддръжник на Путин и лъжец, крадец, лицемер, избягващ данъци, синхронизиращ с устни, женомразец, болен от завист, мегаломан“. Самсън бе и една от от основните текстописци на групата след напускането на Уотърс през 1985 г. „Стига с тези твои глупости“, продължи тя.

Гилмор бързо харесва поста,

както отбелязват потребителите на платформата. По-късно той заяви подкрепата си по-открито. Той сподели поста и добави: „Всяка дума е очевидно вярна.“

Часове по-късно лагерът на Уотърс публикува в Instagram: „Роджър Уотърс е наясно с подстрекателските и крайно лъжливи коментари, направени за него в Twitter от Поли Самсън. Той напълно ги отхвърля. В момента той се съветва за позицията си.“

Изглежда, че изказването на Самсън е в отговор на неотдавнашно интервю, в което скандално откровеният Уотърс се придържа към предишни свои коментари,. В него той оприличава държавата Израел на нацистите, оправдава инвазията на руския президент Путин в Украйна и смята за „наистина, наистина тъжно“, че бившите му колеги са записали протестна песен в подкрепа на Украйна под псевдонима Pink Floyd.

Привидно безкрайната публична вражда между двамата фронтмени на Флойд

датира отпреди повече от 40 години. Тя вероятно е започнала още в студиото, в разгара на славата им. Но стана особено грозна през 80-те години на миналия век по време на споровете за творческата насока на групата. Именно те довеждат до напускането на Уотърс от Pink Floyd.

Враждата стига до там, че басистът и вокалист съди останалите членове от групата в опит да им попречи да продължат да носят името Pink Floyd. През 1987 г. делото е уредено извънсъдебно, но напрежението продължава. Краткият отдих от препирните идва през 2005 г., когато групата се събира отново, за да изнесе благотворителен концерт в Хайд Парк, Лондон.

Актуално

Избрано за вас