Вера Шандел представя „Магията на Марлене“

Вера Шандел представя „Магията на Марлене“

Сподели

„Магията на Марлене“ гостува във Варна на 30 ноември и на 03 декември в София. Вера Шандел заедно с Ангел Заберски Трио ще представят една от най-великите актриси на холивудското кино – Марлене Дитрих, родена през 1901 г. в Берлин, която през декември тази година щеше да навърши 120 години.

„Марлене Дитрих е мит и икона на ХХ век.

Изтънчена красавица, която не се колебаеше да си играе с всички похвати на изкусителността. Марлене знаеше по-добре от всеки друг как да създаде магическата, мистериозна аура – нейна запазена марка. И до днес Марлене е източник на вдъхновение. Тя е и пионер в разкрепостяване на сексуалността и освобождаването на поведението на жената. Също така е модна икона,

първата, която носи мъжко сако, с палав шик.

Ако добавим към това и факта, че е единствената известна нееврейка, която се противопоставя на нацистите и се бори срещу тях, трябва да признаем, че Марлене е истински феномен, необичайна жена, каквито рядко се срещат в рамките на един век“, споделя Вера Шандел.

Марлене е не само филмова звезда.

Освен с Йозеф фон Щернберг, с който заедно създават образа Дитрих, е работила с големи режисьори като Орсън Уелс, Били Уайлдър и Алфред Хичкок.

Вера Шандел, заедно с триото на Ангел Заберски

– с Борис Таслев и Стоян Янкулов, избира да отдаде почит на певицата в два изключителни концерта: Премиера във Варна на 30 ноември във Фестивален и конгресен център и концерт в София, в Sofia Live club, на 3 декември.

„Марлене е и очарователна певица с международен успех. Втората част от дългата ѝ кариера е посветена на кавъри на песните, които са я направили известна в киното. Като например известната песен Lilli Marleen. Всички тези песни и стандарти,

на френски, немски, английски, дори и български език

– между които La Vie en Rose и Fall in Love again ще изпълним със съвременни аранжименти, дело на Ангел Заберски. Заедно с невероятните музиканти, ще вдъхнем живот на магията на Марлене на сцената, със своята смесица от ретро блясък, хумор и радост от живота“, завършва Вера Шандел.

Актуално

Избрано за вас