Грънчарство за влюбени от АртАкадеми

Снимка: bogara

Грънчарство за влюбени от АртАкадеми

Снимка: bogara
Сподели

Търсите по-различен начин да прекарате празника на любовта с любимия човек? Работилницата по грънчарсво за двойки е предложението на АртАкадеми за деня на влюбените. Да практикувате един от най-старите занаяти, споделен с любим човек звучи като добър план за „Св. Валентин“!

Заниманието по грънчарство включва работа на грънчарско колело,

заедно с майстор-художник, който ще ви въведе в работата. След това ще може да декорирате авторските си грънчарски изделия. Ще имате възможност да изберете между свещник, чаша, или ваза и да ги украсите спрямо вашия стил. Керамичните изделия ще останат вечен спомен за едно страхотно прекарано време. Чаша червено също е предвидена за участниците в работилницата. След работилницата, художници от Артакадеми изпалват изделията на температура от 1000 градуса и ги ги глазират.  Направите празника на влюбените незабравим!

Разнообразете вечерта си и

направете нещо специално за човека до себе си! За да участвате в работилница по грънчарство за двойки може да резервирате от тук.

Знаете ли че?

Грънчартството се счита за един от древни занаяти. Далечният Изток е доминирал в историята на производството на керамика. Чирепи са открити в Китай и Япония от периода между 12 000 до 16 000 години. В Япония, периодът Дзьомон има дълга история на развитие на грънчарството, което се характеризира с щамповане с въжета чрез натиск по повърхността на керамиката преди печенето. Днес грънчарството е занаят, в който се използват различни техники и технологии. Гравирането още познато като шарене (динамична технология) се реализира чрез въртеливото движение на грънчарското колело след оформянето на съда. Характерно за него е следването на линията на кермачният съд съобразена с неговата форма. Този вид украса се нанася чрез шило и гребен, и се извършва върху грънчарското колело докато съдът се върти. Резултатът от този процес е създаването на различни форми – спирали, дъговидни и вълнообразни и ивици.

Актуално

Избрано за вас