Три нови европейски кино шедьовъра, които да гледаш в 7Arts.bg

Три нови европейски кино шедьовъра, които да гледаш в 7Arts.bg

Сподели

Европа е континент, който се гордее с богатата си културна история, особено когато става въпрос за кино. Европейските филми са преодолели граници и времена, като непрекъснато предизвикват, вдъхновяват и впечатляват аудиторията. И докато традиционните киносалони остават предпочитано място за мнозина, любимата ни стрийминг платформа 7Arts.bg ви предоставя удобството да откриете някои от най-гледаните перли на европейското кино. Разбери в следващите редове повече за трите изключителни заглавия, които можеш да гледаш навсякъде и по всяко време.

„В очакване на Боджангълс“
„В ОЧАКВАНЕ НА БОДЖАНГЪЛС“

Франция, Белгия, 2022, 124 мин.
Жанр: драмa
Режисьор: Режи Роансар
Трейлър

Безумната любов никога не е била толкова убедителна. Пред малкото си момче Камий и Жорж танцуват на фона на любимата си песен – „Мистър Боджангълс“. В техния дом всичко е забавление и фантазия. Майката задава „дневния ред“ със своята непредсказуемост. Благодарение на нея семейството е непрестанно във вихъра на поезията… Ала нито един празник не е безкраен. Възможно ли е да се избегне неизбежното и на каква цена?

Гледай „В очакване на Боджангълс“ в 7Arts.bg от ТУК.

„Алени платна“
„АЛЕНИ ПЛАТНА“

Франция, Италия, Германия, 2022, 100 мин.
Жанр: драма, романс, исторически
Режисьор: Пиетро Марчело
Трейлър

Филмът проследява еманципацията на една жена в продължение на двайсет години, между 1919 и 1939 г., време на големи изобретения и големи мечти. Рафаел се завръща от бойните полета на Първата световна война в Нормандия, изтощен и накуцващ, само за да научи, че жена му е починала, оставяйки след себе си безпомощно бебе – момиченце на име Жулиет, което той трябва да се научи да обича. За съжаление, жителите на селото не посрещат Рафаел с отворени обятия. Грижовната вдовица Аделин приютява Рафаел и дъщеря му във фермата си и влиза в ролята на майка на Жулиет. Увлечена по музиката и пеенето, едно лято самотната Жулиет среща “магьосница”, която ѝ обещава, че “алени платна” ще я отведат далеч от селото…

Гледай „Алени платна“ в 7Arts.bg от ТУК.

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи“
„МАЛКИЯТ НИКОЛА: КАКВО ЧАКАМЕ, ЗА ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ?“

Франция, Люксембург, 2022, 82 мин.
Жанр: анимация, семеен
Режисьор: Амандин Фрьодон, Бенжамен Масубр
Трейлър

Някъде между Монмартър и Сен Жермен дьо Пре карикатуристът Жан-Жак Семпе и писателят Рьоне Госини се надвесват над голям бял лист хартия и вдъхват живот на палаво и симпатично момче, което ще придобие известност като малкия Никола. В този прелестен филм Семпе и Госини ще разкажат историята на своето приятелство и на съвместната си творческа кариера и ще осветлят истината за едно детство, изпълнено с надежди и мечти.

Гледай „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи“ в 7Arts.bg от ТУК.

Освен тези три нови и вълнуващи филма, които ще откриеш в 7Arts.bg, можеш да гледаш още над 350 заглавия от всички жанрове изкуства – театър, опера, балет, кино, stand-up, анимации и детски песнички за децата и още много.

Актуално

Избрано за вас