За 3 март: масово ски спускане с носии в Пампорово

За 3 март: масово ски спускане с носии в Пампорово

Сподели

Традицията и патриотизмът срещат спорта. При това за поредна година. Масово ски спускане с носии е планирано навръх утрешния национален празник 3 март. То ще се проведе в курорта Пампорово. Най-пъстрото и сплотяващо събитие за отбелязване на Националния празник на България вече се превърна в традиция, съобщава БНР.

От 10.30 до 11.30 ч. всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да се избегнат опашките на лифт „Студенец“  организаторите призовават да се използват и другите съоръжения – на „Стойките“ и „Малина“. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски-патрул ще се грижи за подреждането и безопасността на участниците.

В 11.20 ч. програмата предвижда всички събрани на върха да разпънат голямото Българко знаме. След това започва спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на „Студенец“. Гайдите, песните и радостните възгласи ще бъдат неизменни спътници по време на спускането. Точно в 12 часа шествието акостира на плаца „Студенец“, където с почит ще се изслуша химна на България.

Програмата ще продължи с големи български хора. Целта е да се покаже единство и сплотеност на участниците.

Подобно ски спускане беше осъществено и миналата година. Участниците тогава освен с носии, бяха „въоръжени“ и с гайди.

Хорото лекува сърцето и влияе на хормоните 

Снимка: Фейсбук

Актуално

Избрано за вас