Кино компания на моден гигант застава зад филм на Алмодовар в Кан

Кино компания на моден гигант застава зад филм на Алмодовар в Кан

Сподели

Mодният гигант „Сен Лоран“ създава филмова продуцентска компания, чиито дебют ще бъде на фестивала в Кан, пише БТА. Saint Laurent Productions застава зад късометражния  „Странен начин на живот“ на Педро Алмодовар с Итън Хоук и Педро Паскал, включен в официалната селекция.

„Искам да работя с всички големи таланти на филмовата индустрия, които са ме вдъхновявали през годините. 

Да им предложа пространство за изява“, казва пред Франс прес творческият директор на „Сен Лоран“ Антони Вакарело.

Модната къща, която е част от групата „Керинг“, твърди, че е първата луксозна марка, впуснала се в подобно бизнес авантюра. Дейвид Кроненбърг и Паоло Сорентино са сред режисьорите, с които Saint Laurent Productions подготвя други филмови проекти.

Антони Вакарело, който е на тази длъжност от 2016 г., ще изработва костюмите за филмите, продуцирани от новата компания.

Междувременно стана ясно, че

дъщерята на Катрин Деньов и Марчело Мастрояни – Киара, ще бъде водеща на церемонията

по откриването на кинофорума на 16 май и на заключителната церемония на 27 май. Мастрояни ще поеме ролята, изпълнена миналата година от актрисата Виржини Ефира.

Актрисата Киара Мастрояни ще бъде водещ на церемониите в рамките на 76-тото издание на фестивала в Кан. Снимка: Alberto PIZZOLI / AFP

Киара Мастрояни е редовен гост и участник във фестивала в Кан и водеща фигура във френското авторско кино. Тя спечели наградата за най-добра актриса в програмата „Особен поглед“ за ролята си във филма „Стая 212“ на Кристоф Оноре през 2019 г.

В четвъртък бе обявена официалната селекция

на тазгодишното издание на кинофестивала. В конкурсната програма са включени три италиански филма – „Слънцето на бъдещето“ (Il Sol Dell’Avvenire) на Нани Морети, „Химера“ (La Chimera) на Аличе Рорвахер и „Похитен“ (Rapito) на Марко Белокио.

Рекорден брой жени ще участват в надпреварата за „Златна палма“

на 76-ото издание на феста – цели шест.

В конкурсната програма попадат две френски режисьорки – Катрин Брея с „Миналото лято“ (Last Summer) и Жустин Трие с „Анатомия на падането“ (Anatomy Of A Fall). Към тях се присъединяват младата сенегалска режисьорка Рамата Тулайе Си с „Банел и Адама“ (Banel Et Adama), тунизийката Каутер Бен Хания с „Четири дъщери“ (Four Daughters), австрийката Джесика Хауснер с „Клуб Нула“ (Club Zero) и италианката Аличе Рорвахер с „Химера“ (La Chimera).

 

Фотокредит откриваща снимка: LA Times

Актуално

Избрано за вас