Ларс фон Триер се завръща с трети сезон на „The Kingdom“

Ларс фон Триер се завръща с трети сезон на „The Kingdom“

Сподели

Новият проект на Ларс фон Триер – „The Kingdom Exodus“ („Riget Exodus“) – вече с мистериозен тийзър, който ни кара да искаме да видим още.

Четири години след кървавия „Къщата, която Джак построи“,

„The Kingdom Exodus“ е голямото завръщане на Ларс фон Триер.  Датският режисьор обяви преди няколко месеца, че този път няма да работи по филм, а по сериал. Заглавиетo може да върне някои спомени у най-запалените фенове на Триер.

Всъщност „The Kingdom“ („Кралството“) е двусезонен сериал,

създаден от режисьора между 1994 и 1997 г., а 25 години по-късно датчанинът се завръща с финалния трети сезон – „The Kingdom Exodus“.

„The Kingdom“ е фентъзи сериал в 8 части, чието действие се развива в най-голямата болница в Копенхаген –

„Кралството“ (на датски: Riget).

Въпреки че е модерно съоръжение, за нея се твърди, че е обитавана от духове, а лекарите там започват да наблюдават все по-странни явления. Вдъхновено от „Twin Peaks“ на Дейвид Линч и „Зоната на здрача“, датският сериал се завръща „сред живите“

благодарение на желанието на своя създател

да продължи историята му.

А първите снимки, разкрити от дистрибутора TrustNordisk, ни връщат в отличаваща се мрачна вселена на Ларс фон Триер.

Още от първите кадри, Ларс фон Триер ни кани да (пре)открием неговата призрачна болница.

Към момента е известно, че в новия сезон участие ще вземе Бодил Йоргенсен („Идиотите“),

която ще влезе в ролята на лунатичка на име Карен.

Новодошлата в болницата в Копенхаген ще трябва да разреши стари мистерии от предишни сезони и ще се срещне със стари герои.

Именно Карен е тази, която откриваме в първия тийзър от поредицата. Когато тя се опитва да влезе в „Кралството“, тя изглежда измъчена, а първите ѝ стъпки в болницата разкриват кадри с ефект сепия – визуална естетика характерна за първите два сезона.

По случай „The Kingdom Exodus“ TrustNordisk

обяви, че и първите два сезона ще бъдат преиздени, за да се усети цялостния ефект на поредицата и да се затвори сюжетната линия. Така, сериалът ще  бъде общо 13 епизода, от които 5 епизода за последната глава („The Kingdom Exodus“).

Разпространителят обясни също, че води преговори с няколко държави за международно излъчване на сериала.

Третият сезон, който се появява 25 години след първите два, напомня на завръщането на прочутия „Туин Пийкс“ преди време. Това може развълнува още повече не само феновете на Триер,

но и тези, които са били под опияняващото влияние

от поредицата на Дейвид Линч и се надяват да открият подобно въздействие в „The Kingdom Exodus“. Ето защо с голям интерес се надяваме да видим тази вече завършена творба на екрана преди края на тази година.

Актуално

Избрано за вас