Мария Вълдобрева среща Еди Редмейн на мост

Мария Вълдобрева среща Еди Редмейн на мост

Сподели

Да срещне носителят на „Оскар“ Еди Редмейн на мост е сред най-ярките спомени на младата актриса Мария Вълдобрева като студент в Лондон. Дъщерята на Стефан Вълдобрев се разминала с него на път за библиотеката на Британския филмов институт. „Учех Френска нова вълна, бях притеснена как ще се справя с курсовата си работа. Вървейки по моста Waterloo по супер стеснен заради ремонти тротоар подминах Еди Редмейн.

Подминах го с широка усмивка, на която той отвърна

Това е магията на Лондон, вървиш си по моста и срещаш някой като Еди Редмейн! Излишно е да казвам, че след това се справих с курсовата работа без проблем.“, сподели за bTV Мария.

Родната публика я познава от сериала „Татковци“, а преди седмица дебютира като мишена за ухажване на адвокат Резов в „Мен не ме мислете“. Израствайки в семейство на актьор-композитор и юрист, тя избира пътя си в киното сама. От дете спестява от джобните си за прожекции, които всеки пет по традиция гледат със съученици. „Изборите ми не са били повлиявани от нашите. Киното е най-голямата ми страст. Бях на 16, когато кандидатствах за младежкото жури на „София филм фест“ и ме одобриха.“, разказва Вълдобрева.

С баща си тя си партнира пред камера за пръв път в късометражен филм по сценарий на Яна Борисова

Лентата се казва „Вишнева 5“ и в нея Вълдобрев е строг домоуправител, а дъщеря му – нов обитател на поверената му сграда. „Баща ми ме гледа, дава обратна връзка. Винаги е бил добър съветник, но не ми се меси крайно.“, казва актрисата.

По естествен път решава да продължи образованието си в Kings College в Лондон, а не в НАТФИЗ.  „Не съм го обмисляла толкова много защото хората около мен планираха да учат в Германия, Холандия, Англия. Набелязах си Лондон заради престижа и доброто образование.“, споделя Мария.

Канидатствах в пет университета, приеха ме навсякъде все с филмови специалности

Избрах Kings College, защото предлагаше специалност с широк спектър от знания: от актьорска игра пред камера, до история на киното от самото му създаване. Знаех, че това ще ми даде хубав старт.“

Всяко лято тя се прибира в България, за да работи като аситент в продукции на Камен Калев и Павел Веснаков. С натрупването на опита започва да зрее и желанието й да се върне у дома, след като завърши. След това се случва COVID и решението е взето вместо нея. „Локдаунът ме завари в София. Тук написах дипломната си работа и защитих по Zoom.“, казва Мария.

По настоящем тя е част от класа на Снежина Петрова в НБУ.

 

Фотокредит: Facebook „Мен не ме мислете“/Warner Bross

 

Актуално

Избрано за вас