Нулева година за фестивала Hills of Rock, отменят го за 2024

Нулева година за фестивала Hills of Rock, отменят го за 2024

Сподели

Най-мащабният рок фестивал в България Hills of Rock ще отбележи 2023 като нулева година и ще се бори за примамлив афиш за 2024, стана ясно днес от официалното изявление на FestTeam.

Събитието, което

традиционно събира феновете на твърдия саунд в Пловдив,

е саботирано от инфлацията. Нестабилната икономическа обстановка създава проблеми в селекцията на артисти, която на работно ниво организаторите определиха като „компромисна“ за 2023.

„Оказа се истинско предизвикателство да се осигури качествена музикална програма в настоящата икономическа обстановка, а ние

не сме готови да жертваме качеството на нашия фестивал.

Ето защо стигнахме до заключението, че е най-добре да съсредоточим усилията си върху осигуряването на необходимата основа за стабилна приемственост на фестивала HILLS OF ROCK – PLOVDIV за догодина, вместо да Ви предложим компромисен лайнъп тази година.“, се казва в изявлението.

Имаме амбицията през 2024 да организираме най-силния HILLS OF ROCK – PLOVDIV до сега

Групите, които Вие пожелахте и за които вече сме в преговори, са огромни имена – мечта на всеки отдаден рок и метъл фен. Датите ще споделим с Вас възможно най-скоро. Благодарим Ви за разбирането и търпението, докато работим. Ще преодолеем съществуващите пречки да върнем любимия ви фестивал HILLS OF ROCK – PLOVDIV 2024.“ 

В началото на март FestTeam обявиха, че изданието на фестивала в София също се отменя.

За компенсация на феновете те  организират  Sofia Solid 

Първото от поредицата хеви събития ще се случи на 29 юни в „Арена София“ в Борисовата градина. Хелдайнери са Amon Amarth и Kreator, а пропуски вече се продават на цена от 66 д0 120 лв в мрежата на Ticketstation.

 Закупилите билети за тазгодишното издание на Hills of Rock могат да възвърнат сумата си до 31.12.2023 г. или да запазят билетите си за следващата година. 

 

 

Актуално

Избрано за вас