Самуел Финци се връща на кон в Народния

Самуел Финци се връща на кон в Народния

Сподели

Самуел Финци се връща на кон и буквално с гръм на сцената на Народния театър. Той влиза в ролята на Дов Гринщейн в спектакъла „Един кон влязъл в бар“ по едноименния роман на Давид Гросман. Пиесата се поставя в копродукция на Дойчес Театър (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена) ще бъде продставен в Народния театър.

Режисьор и сценограф е Душан Парижек. Драматург на постановката е Ева-Мария Фойгтлендер.

Спектакълът ще се играе у нас само два пъти, на 25 и 26 март 2023 г., в Народен театър „Иван Вазов“. Той идва в българия след грандиозен световен успех. Цените са от 35 до 100 лева.

Героят на Финци, който от години живее и играе в Германия, е провокатор, артист със свое собствено шоу, готов винаги да удовлетвори желанията на публиката. В зала в пустата индустриална област Натания, в един град между Хайфа и Тел Авив, той излиза за своето последно представление. Представление като никое друго, едновременно интимно и екстатично, всяващо потрес и смут.

Музикалният съпровод на пиано е поверен на Антони Дончев. Спектакълът ще се играе на немски език, но с български субтитри.

Самуел Финци се прибра в България този месец за премиерата на филма „Януари“ по мотиви от Йордан Радичков. Лентата вече е в кината и се радва на огромен интерес от страна на зрителите. Санчо е в главната роля, Йосиф Сърчаджиев е негов постоянен спътник. Участват още Захари Бахаров, Леонид Йовчев, Борко Чучков и Малин Кръстев. „Януари“ е игралният дебют на режисьора Андрей Паунов, известен с редица документални филми. Финци ще се завърне отново в родината ни през март за постановката в Народния.

Актуално

Избрано за вас