Легендата Карл Лагерфелд в сериал по Disney+

Снимка: Divulgação

Легендата Карл Лагерфелд в сериал по Disney+

Снимка: Divulgação
Сподели

Сериал за Карл Лагерфелд – легендата на френската мода, озаглавен „Кайзер Карл“, излиза скоро по онлайн платформата към Walt Disney Studio, Disney+. Въпреки че дизайнерът вече е бил главен герой в документални филми, сериалът „Кайзер Карл“ ще бъде първата драматизация посветена на диазйнера. Лентата ще проследи събитията от лятото на 1972 г. и стремежа на Лагерфелд да стане наследник на Коко Шанел. Ще бъде разгледано и съперничеството между Лагерфелд и партньора на Ив Сен Лоран Пиер Берже. Друга основна сюжетна линия ще бъде любовната история между дизайнера и Жак дьо Башер.

Поредицата от шест епизода за Карл Лагерфелд ще бъде заснета във Франция

и ще бъде продуцирана от парижката компания Gaumont. Сериалът е базиран на едноименната биография на Рафаел Баке. Ян Кьопен, президент на The Walt Disney Company EMEA, представи сериала по време на Series Mania Lille Dialogues. В речта си, той спомена за ангажираността на компанията с европейски продуцентски компании.

„Разполагаме с невероятно разнообразен и вълнуващ европейски списък.  А „Кайзер Карл“ е показателен пример за историите, които искаме да разказваме“, каза Кьопен.

„Също така смятаме, че историята на Лагерфелд досега не е получила подобаващ отзвук и нямаме търпение да я споделим с нашата аудитория на Disney Plus.“

Полин Довин, вицепрезидент програмиране и оригинални продукции в The Walt Disney Company, Франция, каза: „Веднага бяхме привлечени от идеята за адаптация на биографията на Баке, която ще отбележи първото сътрудничество между Disney и Gaumont за оригинален френски сериал. Сериалът показва уникален момент на трансформация в модната индустрия във Франция през 70-те години на миналия век. Разбира се, олицетворен от една икона с множество метаморфози – Карл Лагерфелд.“

„Аз съм много земен човек, просто не от тази земя.“ : един от цитатие, с които дизайнерът ще остане в историята.

„Кайзер Карл“ е икона на века и от самото начало Disney ни подкрепяше много, като споделяше творческата ни визия за сериала“. Това допълва Кристоф Рианде, заместник-изпълнителен директор на Gaumont.

Актуално

Избрано за вас