Топло Фест се завръща в началото на септември 2021

Топло Фест се завръща в началото на септември 2021

Сподели

Фестивалът за музика, театър и цирк на открито тази година ще се проведе в Южния парк на 4 и 5 септември. За публиката са предвидени още интерактивно представление за деца в събота. Силен реге лайнъп на BIG BIG Summer Reggae в неделя. И две прохладни градски вечери на зелено. Всички събития ще бъдат между 16 и 22ч. със свободен вход на двата хълма пред Центъра за съвременни изкуства

“Топлоцентрала”, чието откриване предстои тази есен

в преустроената сграда на бившата топлоцентрала зад хотел “Хилтън” и хълмовете на Южен парк 2 между културно-историческия комплекс “Гарнизонно стрелбище” и Перловска река.

Български и международни артисти от различни жанрове ще зарадват почитателите на артистичните провокации.

На 4 септември, събота, всеки, който мечтае да покаже своите умения или да получи напътствия от истински клоуни, ще може да се срещне с професионалисти и специални гости. От 16 до 17ч. невербалното представление “Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи” ще даде клоунски съвети и рецепти за деца. От 17 до 18ч. същия ден забавлението ще бъде с Циркова работилница по жонглиране, представена от Социален цирк на Фондация Мини Арт.

Съботната вечер ще продължи с музикалната работилница на Петър Йорданов – Бъни. Неговият “Барабен кръг” ще ни предложи да се свържем с другите с помощта на ритъма и да загърбим егото в колективно изпълнение.

От 19ч.

на музикалната сцена на фестивала

ще се качат Pavel Terziyski & Alexander Logozarov, за да изпълнят своя албум Settlers. А от 20ч. българо-английската постпънк група КАКЕ? ще зареди вечерта с алтернативно звучене.
В музикалната програма ще се включи и проектът TRIGAIDA, представен от Фолктроника триото на Георги Маринов (Хорхе), Ася Пинчева и Иван Шопов.
Отново в съботната вечер (19:30 – 21:30ч.) Студио за документален театър VOX POPULI ще запознае публиката на “Топло фест” с “ЕКСПОНАТИ – изчезващи човешки видове”. Театрална инсталация на открито ще превърне зрителите в поток от посетители на музей или изложба, които

влизат в контакт с всеки “експонат”,

разположен в своя уникален свят от 1 кв.м.
По залез на 4 септември зрителите ще се насладят на огнено шоу с “Нов Цирк”, последван от сет на DJ YvesO.
За финал група “Синтез“ ще направи една от своите импровизации – синтез между електронна и акустична музика.

На 5 септември програмата на “Топло фест” ще бъде посветена на най-старото ежегодно събитие за реге музика у нас – BIG BIG Summer REGGAE. Неделният следобед ще бъде посветен на ямайската музика, представена във всичките й измерения. Roots reggae, dud, dancehall, ska и jungle. One Love, One Heart. Let’s get together and feel allright!

Показ на Шекспир като улично куче в Топлоцентрала

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас