Филмът за Боян Петров взе голямата награда в Краков

Филмът за Боян Петров взе голямата награда в Краков

Сподели

Филмът, посветен на алпиниста Боян Петров – “Отново съм тук” (Here I am, Again) продължава да печели награди от участия в международни фестивали.

Последната новина от екипа на кино документалната история спечели Гранд При от 19-тото издание на Филмовия фестивал в Краков, като

за голямата награда се бориха над 40 заглавия.

Форумът в Полша е едно от най-важните спортни и културни събития в страната и е сред най-големите фестивали в Европа с над 1500 зрители на ден.
“Боян имаше много приятели сред нас. Свършили сте чудесна работа“, бяха думите на президента на журито, Дариуш Залуски.

До момента филмът “Отново съм тук” е

селектиран на няколко международни фестивала

в Италия, Германия, Испания, Чехия, Румъния и Дания, като печели и престижната “City of Bolzano” Golden Gentian Prize за Най-добър изследователски и приключенски филм от 69-тото издание на филмовия фестивал в Тренто, Италия.

Следващата международна спирка за „Отново съм тук

е в селекцията на Outdocs в Китай на 10 декември.

„Изключително сме щастливи от тези новини. Боян продължава да докосва хората и това го виждаме и в кинозалите. Филмът може да бъде видян в цялата страна“, споделя Поли Генчева, сценарист, продуцент и режисьор на „Отново съм тук“, който проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, последният връх в кариерата на алпиниста. Оператор е Красимир Андонов, музиката е на Георги Стрезов.

Актуално

Избрано за вас