Хю Грант е оранжев Умпа Лумпа във филма за „Уонка“

Хю Грант е оранжев Умпа Лумпа във филма за „Уонка“

Сподели

Хю Грант играе „мъничък“ Умпа Лумпа в новия филм за най-известения шоколатиер в света, в чиято роля влиза чаровният Тимъти Шаламе.

„Уонка“ ще излезе в края на годината, въпреки че според първоначалните планове лентата вече трябваше да е по кината. Фентъзи мюзикълът на режисьора Пол Кинг, който е съсценарист със Саймън Фарнаби, разказва за живота на Уили Уонка от книгата на Роалд Дал от 1964 година.

Новината, че звездата от „Нотинг Хил“ влиза в екипа като Умпа Лумпа бе разкрита пред избрана публика на CinemaCon на 25 април. Според Variety трейлърът показва героя на Грант, хванат в капан в малък стъклен буркан. По-късно Уонка го наема да управлява фабриката му за шоколад.

Репортерката на New York Times Никол Спърлинг, която присъства на конвенцията в Лас Вегас, веднага написа в Twitter, че Тимъти е описал срещата с Грант като Умпа Лумпа като „пътуване“.

Звездата от „Призови ме с твоето име“ сподели също, че неговият образ на Уили Уонка ще бъде по-малко циничен от предишните превъплъщения, изиграни от Джийн Уайлдър и Джони Деп.

„Това е Уили, който е изпълнен с радост, надежда и желание да стане най-великият шоколатиер“,

твърди Тимъти Шаламе и шеговито добавя: „Без подсмърчане, моля“. Звездата се оплака и от преяждане с шоколад по време на снимките.

Създадените от Дал Умпа Лумпа са работниците във фабриката на Уонка. В книгата героите са изобразени като африкански пигмеи – обиден елемент, който е променен за филмовата адаптация от 1971 г. „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“ с Джийн Уайлдър в главната роля.

Забравете за Уили Уонка, в Асторга правят шоколад от времето на конкистадорите

Режисьорът Мел Стюарт взема решение Умпа Лумпа да бъдат с характерен оранжев нюанс, с яркозелена коса и бели вежди, и така са изобразявани оттогава.

През 2005 г. Тим Бъртън направи своята филмова адаптация на историята за Чарли Бъкет и пътешествието му из света на Уонка. В ролята на Уонка режисьорът избра актьора Джони Деп, за който подобни образи са природа. В ролята на Чарли се въплъти Фреди Хаймор.

Фотокредит: huffingtonpost.co.uk

Актуално

Избрано за вас