Вълкът Черок посреща зрители на премиерата на „Случаят Тесла“

Вълкът Черок посреща зрители на премиерата на „Случаят Тесла“

Сподели
Вълкът Черок ще бъде специален гост на прожекцията на „Случаят Тесла“ днес от 16 ч в столичния  „Дом на киното“. Проектът на режисьора Андрей Хадживасилев е част от програмата на „София филм фест“ за деца, която
ще покаже на голям екран 5 нови европейски филма и 1 анимация
В „Случаят Тесла“ Черок влиза в ролята на Борил, тайнствен върколак, по чиито следи тръгва главната героиня в лентата.
Вълкът се превърща в истински приятел за малките актьори, общо 31 на брой. Изключително мил и възпитан, той има значителен опит пред камера с участията си в дузина филми в „Ню Бояна“ и човешкият контакт въобще не го притеснява.
Черок е вълкът, който Диана Димитрова носеше като яка на корица на женско списание
Снимал се е и в клип на Графа.
Главни роли в „Случаят Тесла“ имат Мартин Паунов, който обикнахме от сериала на БНТ „Румбата, аз и Роналдо“, както и младата певица Поли Иванова. Тандемът „подрастващ изобретател и пакостливата съседка-балерина, която му пречи“, си партнира и в „Случаят Кюри“ (2018).
В „Случаят Тесла“ героите им Тони и Рая оцеляват сред природата на скаутски лагер.
Тони не се е отказал от идеята
да разработи уред за синтез на безжично електричество,
вдъхновен от ексцентричния учен Никола Тесла. Той силно вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза. Животът под открито небе, далеч от цивилизацията, носи много предизвикателства за децата. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая.
Филмът се снима в продължение на 4 години с известно забавяне заради пандемията
През изминалата година триумфира на „Златна роза“ пред 800 души във „Фестивален и конгресен център-Варна“.
„Основен лайтмотив на филма е приятелството.“, казва в интервю за БНТ Мартин Паунов, който от заснемането на „Случаят Тесла“ до премиерата му на екран се трансформира от дете до млад мъж. „Филмът не трябва да се определя като детски, в него могат да се припознаят хора от различни възрасти.“
 
В проекта, който Андрей Василев снима в продължение на месец на Витоша, участват още Мартин Гяуров, Неда Спасова, Любен Чаталов и др. „Случаят Тесла“ тръгва по кината от 31 март.

Актуално

Избрано за вас