Започна лятното издание на Master of Art film festival

Започна лятното издание на Master of Art film festival

Сподели

Фестивалът за документално кино

Master of Art се завръща

със специлно лятно издание.

Откритата сцена на Sofia Summer fest, както и уютния, сгушен между софийските сгради двор на кино G8 се превръщат в пространства, отворени за култура и най-вече за

невероятната селекция от филми на Master of Art.

Сред филмите, които ще може да видите в рамките на фестивала са френския КУБРИК ЗА КУБРИК на Грегори Монро, ТРОЯНСКИ ДЖАЗ на режисьорите Олга Антимонии Владимир Мирзоев и още много други.

Програмата за Август

Двете основни места, на които ще може да гледате филмите на Master of Art са откритата сцена на Sofia Summer Fest, а от 25 август и в двора на кино G8. На 23 август от 18:00 ч. ще бъде излъчен филма БРУС МАУ Канада (2021) на режисьорите Бенджи и Джоно Бергман.

Мау е първият пълнометражен

документален филм за визионера в областта на дизайна Брус Мау. Филмът изследва необичайния му творчески път и вечния му оптимизъм да се справи с най-големите проблеми на света с помощта на дизайна.

В същия ден от 20:00 ч. в МОЯТ РЕМБРАНД, Оеке Хогендик ще даде отговор на въпроса:

Какво прави този холандски майстор

толкова необикновен от техническа гледна точка и защо  хора от всички области са толкова вдъхновени от неговите творби?

Векове по-късно, картините все още успяват провокират, а филмът на холандксата режисьорка, подобно животът на Рембранд, е изпълнен със сюжетни обрати.

На 24 август (сряда) в кинодвора на G8 ще видите филм-портрет за

британския художник Лушън Фройд

на британския режисьор реж. Дейвид Бикерстаф, който не за първи път изследва отблизо личности от света на изобразителното изкуство.

И през септември…

Master of Art продължава и през септември, когато и кино „Одеон“ ще се бъде част от активните локации, заедно с G8. На 9 септември в уютната кинозала на „Одеон“ ще се проведе обявяването на наградите на тазгодишното седмо издание на филмовия фестивал.

„Одеон“ ще бъде домакин и на две български премиери

– ДА БЪДЕШ МАЙСТОРА България (2022), 56 мин., реж. Николай Василев. От 20:00ч на 10 септрмври, отново в кино „Одеон“  ще може да гледате премиено ШКОЛАТА КАБАИВАНСКА (България, 2022)

на режисьора Найо Тицин.

Билети ще намерите на https://www.eventim.bg/…/sofia-summer-fest…/profile.html, на място на сцената на Sofia Summer Fest както и на касите на кино „Одеон“ и кино G8.

Актуално

Избрано за вас