Маестро Камджалов споделя „Музикална магия“ с публиката в 9 града

Маестро Камджалов споделя „Музикална магия“ с публиката в 9 града

Сподели

Маестро Йордан Камджалов ще сподели своята „Музикална магия” на национално турне с Плевенската филхармония. Това съобщи за БТА Любомир Дяковски – директор на културния институт.

„Началото поставихме в Плевен.

Ценителите на класиката извикаха многократно на бис диригента и феноменалния кларинетист Атанас Маринов. Поради огромния интерес ще представим този концерт в още девет български града”, каза Дяковски.

Йордан Камджалов разкри, че това за него е „празнична програма, която дава живот, надежда и блясък на хората”. Той добави, че е подбрал само бисери от световното класическо наследство, които извисяват човека.

Под неговата палка звучат обичани творби от Чайковски, Хачатурян, Сарасате,

Бизе, Григ, Брамс, Монти, Щраус, Паганини и други.

Участието на младия гост-кларинетист Атанас Маринов в „Музикална магия“ също не е случайно. Талантливият артист е сред отличените с подкрепа от фондация „Йордан Камджалов”. Следва специализация в Музикалната консерватория в Лозана – Швейцария при Фредерик Рапин и в Цюрих в класа по кларинет на Фабио ди Казола. Участва в десетки майсторски класове на световни педагози. Атанас Маринов се изявява като солист в престижни фестивали и оркестри по света, лауреат е на международни конкурси у нас и в чужбина.

Любомир Дяковски коментира, че

Плевенската филхармония е навлязла в своята 70-годишнина

с поредица от успешни проекти. „Като директор на института се стремя нашето изкуство да стигне до повече хора. Посетихме над 70 града. Равносметката показва, че имаме повече от 90 концерта с над 30 000 зрители”, отбеляза той. По думите му са замислили да отбележат с национално турне и 120-годишнината от рождението на Джордж Гершуин.

 

Фотокредит откриваща снимка: Facebook Yordan Kamdzhalov Official

Актуално

Избрано за вас