Мишел Йео като Снежанка в Dior, Кейт Бланшет със строг имидж на Оскарите

Oscar® winner Michelle Yeoh attends the Governors Ball following the live ABC telecast of the 95th Oscars® at the Dolby® Theatre at Ovation Hollywood in Los Angeles, CA, on Sunday, March 12, 2023.

Мишел Йео като Снежанка в Dior, Кейт Бланшет със строг имидж на Оскарите

Oscar® winner Michelle Yeoh attends the Governors Ball following the live ABC telecast of the 95th Oscars® at the Dolby® Theatre at Ovation Hollywood in Los Angeles, CA, on Sunday, March 12, 2023.
Сподели

Триумф на бялото и апликираните с рокли рози във вечерта на Оскарите – Мишел Йео, която отвя конкуренцията в категорията за най-добра актриса с „Всичко, навсякъде, по едно и също време“, бе като Снежанка в елегантна рокля на Dior. Конкурентката й Кейт Бланшет, която

критиците очакваха да вкара хет трик с трета статуетка за ролята й в „Тар“,

разходи по килимa с цвят шампанско строг, почти аскетичен имидж. Тя избра син топ на Louis Vuitton – непознат до момента модел на бранда, изваден от неговите архиви, комбиниран с черна копринена пола.

Kyusung Gong / ©A.M.P.A.S.

Към бялата гама в най-престижното за киноиндустрията събитие за годината се придържаха още Емили Блънт, Минди Кейлинг, Хали Бери, Мишел Уилямс, пише БТА.

Kyusung Gong / ©A.M.P.A.S.

Но медиите отвъд океана масово фаворизират като най-добре облечени жени Анджела Басет и Хонг Чау.

©A.M.P.A.S.

Анджела Басет разходи кралска осанка в кралица в пурпурна рокля на Moschino, създадена от дизайнера Джеръми Скот.

Визията й се допълваше от колие на Bvgari с формата на змия

Мъжете в „Долби тиатър“ се придържаха към класиката – черен смокинг. Такъв бе изборът на Брендън Фрейзър, който си тръгна със статуетка за най-добра мъжка роля („Кит“). Изключение не направи и Колин Фаръл, който пристигна в компанията на тринадесет годишния си син Хенри. Звездата от „Баншите от Инишерин“ и наследникът му бяха заложили на Dolce & Gabbana.

Kyusung Gong / ©A.M.P.A.S.

25-годишната Малала Юсафзаи, която е продуцент на „Странник пред портата“, каза пред пресата, че

роклята й представя мира, любовта и хармонията

Чувствам се истинска в тази дреха„, каза Юсафзаи пред АП.

Kyusung Gong / ©A.M.P.A.S.

Бременната Риана пристъпи на килима, който тази година бе в цвят шампанско, носеща прилепнала кожена рокля на Alaïa, подчертаваща заобления й корем. Лейди Гага се появи в черна рокля с прозрачен корсаж и широка пола на Versace от последното ревю на марката, което беше показано миналата седмица в Лос Анджелис. Тоалетът се допълваше от диамантено колие на Tiffany.

Моника Барбаро се бе спряла на тоалет в два цвята от Elie Saab – бална рокля от деликатен шифон с дълъг шлейф. „Модната къща бе

първата, която ми предложи дрехи, когато още никой не знаеше името ми,

каза актрисата.

Kyusung Gong / ©A.M.P.A.S.

За специалната вечер Кара Делевин заложи на класическо холивудско червено. Роклята от тафта с бална кройка, голо рамо и висока цепка, разкриваща крака, се допълваше от колие, изработено от бяло злато в змиевидна форма.

Флорънс Пю пък бе избрала противоположната посока – супер минирокля в черно, комбинирана с втора част в светлосиво, представляваща ръкави и шлейф, с богат набор на Valentinо.

Mark Von Holden / A.M.P.A.S.

Хейли Бейли бе избрала светлосиня рокля на Dolce & Gabbana с нежни пластове на полата и корсет, комбиниран с огърлица. Харви Гилен и Хари Шъм Младши се появиха съответно във фрак на Christian Siriano със сребрист брокат и в костюм с бяло сако и черен пояс. Гилен подчерта, че

фракът му е създаден специално за мъже с големи размери

Лили Син също бе отдала предпочитанията си към същия дизайнер. Тя носеше розов костюм с дълга горна част. Сандра О заложи на яркооранжево. Алисън Уилямс бе обляла светлорозова рокля с много бляскави детайли. Минди Кейлинг искреше в бял тоалет с бюстие на Vera Wang – дълги ръкави, комбинирани с разкрит корем и рамене в горната част и права дълга пола. В бяло, но на Versace, бе и Ариана ДеБоуз.

Kyusung Gong / ©A.M.P.A.S.

Ева Лонгория се бе спряла на приказна полупрозрачна рокля с дълбоко деколте, обсипана с камъни и перли, дело на Zuhair Murad.

Черното също имаше своите почитатели 

Данай Гурира носеше класически тоалет на Jason Wu, а Фийби Уолър-Бридж бе в рокля по тялото, комбинирана със звиевидно колие на Bvlgari – злато, диаманти и отново изумруди, представляващи очите на змията.

Al Seib / ©A.M.P.A.S.

Дуейн Джонсън-Скалата се бе спрял на сатенен блейзър в бледорозово. Джесика Частейн бе в сребрист тоалет с кристали на Gucci.

Mark Von Holden / ©A.M.P.A.S.

Кейси Андерсън, моден директор на „Cosmopolitan“, обърна внимание на голямото количество апликирани рози – например върху роклите на Хали Бери и Никол Кидман. Тя също отбеляза бялото като водещ тренд, заедно с металика на Юсафзаи и Уилямс. „Златото може би е щастливият цвят за получаване на „Оскар“. Но бялото е цветът!“

 

Актуално

Избрано за вас