От пластична операция до хлебче – какво ще получат номинираните за „Оскар“

От пластична операция до хлебче – какво ще получат номинираните за „Оскар“

Сподели

От ваучери за пластични операции до японско млчено хлебче за 18 долара – това са малка част от подаръците, с които номинираните за „Оскар“ ще си тръгнат тази година.

Общо 26 души ще получат пакета с красноречивото име Everyone Wins

(“Всеки печели”), осигурен от маркетинговата компания Distinctive Assets.

Традицията актьори и режисьори да бъдат ухажвани по този начин на церемонията датира от 2002 г, а стойността на раздадените дарове надхвърля 100 000 долара.

Тази година инвестицията в допълнителни екстри за номинираните е 126 000 долара, докато през 2020 г. сумата бе 261 000 (най-голямата досега). Иронията е, че

изработването на престижната златна статуетка струва само 400 долара

Сред екстрите, с които звезди като Кейт Бланшет и Стивън Спилбърг ще се сдобият, са веган червила с истинско цвете и златен прашец, бижута, часовници, кокосова вода. Сред по-авантюристичните попадения са екскурзия за 40 000 долара до имението The Lifestyle в Канада. И три нощувки за 9000 долара на малък остров в Италия. Дестинациите винаги са подбрани така, че да осигуряват уединение за световноизвестните личности.

Другият голям подарък е ваучер от 25 000 долара за реновация на дома

Тази година американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще раздаде своите награди за 95-и път. Церемонията ще бъде на 12 март (рано сутринта на 13 март българско време) в „Долби тиатър“ в Лос Анджелис.

 

Фотокредит: UPI

 

Актуално

Избрано за вас