U2 събраха историята си в тричасова колекция хитове

U2 събраха историята си в тричасова колекция хитове

Сподели

Иконичните U2 събраха четири десетилетия хитове в тричасовата колекция Songs of Surrender. Албумът, продуциран от Дейв Евънс, по-познат на глобалния рок свят като The Edge (Едж), вече е на пазара в 4 части (2 CD).

Всяка от тях носи името на член на групата – The Edge, Larry, Adam и Bono

В траклиста на поредицата влизат класики като With or Without You, Desire, Pride (In The Name of Love), Every Breaking Wave, Sunday Bloody Sunday. Аранжиментите са прекроени акустично, звучат абсолютно сурово в откровеността си и

удрят директно в сърцето всеки, за който U2 са музикален космос, философия на приятелство

и емоционална естетика от детските години.

За основен сингъл бандата е избрала парчето “Invisible”,което по-рано днес се появи и с визуализация в YouTube канала на U2.

„Повече от просто акустичен албум с най-големи хитовеНай-новият проект на групата е уникално откровен и емоционално въздействащ.“, не пести суперлативи Rolling Stone.

По повод излизането на Songs Of Surrender, звукозаписните компании Island Records и Interscope се обединиха около единствен по рода си проект – U2SOS40. В него

40 творци от целия свят създадават 60-секундно видео съдържание, озвучено от песните на U2

Целта на U2SOS40 е реализирането на 40 нови визуални интерпретации с музиката на групата. Сред 40-те истории са и тези на родената в Индия, Taнима Меротра, която документира своя местен скейт екип в Мексико Сити и „въплъщава свободата, която идва с младежкото любопитство“. На режисьора и оператора от Нова Зеландия, Бен Илайъс,

чийто филм е „разходка из Аотеароа с участието на моите баба и дядо“

Впечатляващо е и видеото на Яня Ятсук, американски фотограф, живеещ в Украйна, който „разказва историята на любовта“. През следващите седмици всяко произведение ще бъде споделено от самите артисти в социалните им мрежи с хаштага #U2SOS40. Гледайте всички филми, пуснати до момента, ТУК.

С премиерата на албума излиза и

първото в историята на музикалната поредица NPR Tiny Desk участие на Боно и Едж

Миналия месец двамата посетиха и легендарното студио Maida Vale на BBC, където изпълниха три песни (Vertigo, One и кавър на SOS на ABBA) за Piano Room на Radio 2 под акомпанимента на Концертния оркестър на BBC.

Друг важен момент за U2  е и

дебютът на продукцията Bono & The Edge: A Sort Of Homecoming, with Dave Letterman, която ще бъде представена по Disney+

Филмът, режисиран от носителя на „Оскар“, Mорган Невил, улавя първото посещение на Дейв Летърман в родния град на Боно и Едж – Дъблин. Дейв, Боно и Едж разказват за своя път като музиканти и приятели, а за финал зрителите ще могат да се насладят на специално концертно изпълнение от легендарните музиканти.  

Актуално

Избрано за вас