A to JazZ: Три дни с джаз през юли

A to JazZ: Три дни с джаз през юли

Сподели

Месец юли започва с джаз! Остават броени дни до началото на новото издание на джаз фестивала „A to JazZ“, който вече дотолкова се утвърди като традиция в столичния градски живот, че се превърна в един от най-ярките белези, че лятото е тук и тече с пълна сила.

Фестивалът и тази година обещава

разнообразна и богата програма, а имена от световната джаз сцена, както винаги не липсват.  A to JazZ ще се проведе на 1, 2 и 3 юли на открито в Южен парк 2. От 1 юли започва основната програма на фестивала и ще бъде открит с концерт на име от световната музикална сцена –  Джон Маклафлин, който пристига с групата си 4th Dimension. Концертът му на А to JazZ е част от световното турне на музикалния му проект.

На 2 юли у нас ще дебютират четирикратните

носители на награди “Грами” – Snarky Puppy.

Част от българските изпълнители са джазово-фолкорната формация Jazzanitza, Рут Колева, Даниела Белчева Quartet, младата българска R&B, Neo-Soul група Red Light District Project и други невероятни и различни джаз изпълнители.

Фестивалът ще бъде открит с

ексклузивно събитие, организирано от Jazz FM радио – „Среща с доайените на джаза“ и ще се състои на 30.06 в най-новото културно пространство „Топлоцентрала“. „Топлоцентрала“ ще стане домакин и на култовите джем сешъни, които също се възобновяват тази година. Всяка вечер след 23 ч., точно след основната програма на открита сцена, джазовите афтърпартита ще са идеалният завършек

на деня и страхотно начало на нощта!

Фестивалът A to JazZ е член на Европейската джаз мрежа. А най-голямата телевизия за сценични изкуства „МЕZZO“ и тази година ще заснеме фестивалната програмата и ще я излъчи пред огромната си аудитория по света.

Актуално

Избрано за вас