Над 80 души завършиха първия по рода си курс по музикален бизнес у нас

Фотокредит: БАМП

Над 80 души завършиха първия по рода си курс по музикален бизнес у нас

Фотокредит: БАМП
Сподели

Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) проведе курс по музикален бизнес, в който се включиха над 80 души. Това е първият по рода си форум, който се организира в България. Сред участниците бяха продуценти, юристи, културолози, студенти в творчески специалности и служители в музикални компании.

Проектът се осъществи с партньорството на Института за интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) към УНСС. Към тях са се присъединили и осем от

най-влиятелните професионалисти в световната музикална индустрия,

както и 13 водещи специалисти и преподаватели в бранша в България.

Фотокредит: БАМП

В курса като лектори се включили множество известни имена от музикалния бранш на глобално ниво. Сред тях са директорът на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) за Европа Лодовико Бенвенути, Силвен Пиат, Драган Амброзич, Олег Розов, Йоана Лупу, както и Абас Лайтуала. Освен тях към форума се включи дясната ръка на

Саймън Коуел, продуцентът, под чието ръководство излизат множество звезди от музикалната световна сцена,

и мениджър на артисти – Аби Дойл.

От българска страна знания и опит са споделили основатели и директори на музикални лейбъли, организатори на фестивали, представители на „Музикаутор“ и ПРОФОН, академични лектори от УНСС.

Фотокредит: БАМП

Лодовико Бенвенути споделя по време на лекцията си: „Бях удивен да видя толкова много хора в залата, толкова много млади българи, които искат да станат част от музикалната индустрия.

Мисля, че наистина се нуждаем от това,

защото обучените професионалисти и по-доброто разбиране на това как музикалната индустрия работи са изключително важни за по-нататъшното развитие на вашия музикален пазар“.

Форматът възниква поради липсата на професионално обучение в сферата у нас. „На всеки новопостъпил на работа му се налага да започне да учи от самото начало азбуката на музикалния бизнес“, споделя изпълнителният директор на БАМП Петя Точарова.

Актуално

Избрано за вас